irina77,eu nu am luat in deradere anumite invataturi reale,am numit "povesti nemuritoare",sugestii si lucruri care practic au disparut din secolul acesta,cum ar fi parerea ta(si nu reprezinta o invatatura reala)ca un cuplu sa se opreasca din impreunare,chiar si la o varsta inca tanara se intelege,in momentul in care hotarasc sa nu mai faca copii.Aceasta mi se pare o absurditate...cel putin pentru vremurile noastre chiar si crestine.Am trait printre preoti si crestini tot mai apropiati de biserica si n-am auzit la nimeni sa adopte aceasta metoda.Pana la urma problema contraceptiei ramane un subiect tabu pentru biserica,pentru ca nici chiar ea n-o mai poate tine in frau la adevaratele valori religioase,se merge mai degraba pe evitarea avorturilor.Nu mai face nimeni sacrificii spirituale de genul"daca o nastere este cu risc,atunci risc sa mor pentru Dumnezeu decat sa fac cezariana si sa nu suport durerea,si ulterior sa ajung la legarea trompelor,si deci la o forma sigura si ireversibila de contraceptie",absolut nimeni nu mai gandeste asa,nici femeile foarte credincioase,si cu atat mai putin preotesele.Bine-nteles ca un forum nu reprezinta prilej de discutii bazate pe experiente personale,am observat,un forum este un loc de discutii subiective in care majoritatea nu sunt in stare sa spuna mai mult decat citate,si iar citate ale unor preoti,unii au ajuns sa-i divinizeze mai mult pe acestia decat pe cel care este "Calea Adevarul Si Viata".Fii fericita "irina77" ca tu vrei si poti sa tii invataturile,asa cum au fost date ele,nealterate,dar peste ani si ani sa-ti amintesti de mine....Am trait zeci de ani inmijlocul si sub povata bisericii,sau mai bine zis,al oamenilor ei,si uite-asa ei m-au invatat in cele din urma ce-nseamna ura si dragostea,ce-nseamna nepasarea si dezgustul,ce-nseamna ipocrizia si prostia...ei m-au invatat ce-nsemna faradelegea si indrazneala,durerea si deznadejdea,si tot ei m-au invatat ce-nseamna bucuria si realismul,speranta si credinta,smerenia si infranarea......toate acestea prin fapte si simtiri.Deci,credinta este un lucru prea intim ca sa o fluturam ca pe o pancarda,cu-atatea si-atatea citate.Nicaieri nu te lepezi in realitate de lume ori de firea omeneasca supusa greselii,peste tot oamenii sunt oameni,daca vrei sa fii credincios,fati-l prieten pe Domnul,colaboreaza cu El pentru un echilibru decent al vietii,fii credincios atat cat sa nu ajungi fatarnic,ori chiar sa te minti pe tine insuti,si mai ales fii smerit.Dumnezeu insasi s-a dat pe Sine exemplu pentru cele propovaduite pe pamant,s-a dat si jertfa,noi nu facem decat sa vorbim,ori chiar sa strigam in gura mare ceea ce scrie-n carti,cat despre jertfa PAUZA,suntem mai nepasatori decat cei care n-au citit macar o carte religioasa.Puteti sa-mi sariti in cap,dar asta este o realitate simtita si traita de toti!
|