View Single Post
Vechi 27.04.2026, 13:15:55
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Trecem acum la treburi care nu au nevoie neapărat de alte texte pentru a confirma,ci pur și simplu au rămas întipărită în locul respectiv.

Începem cu celebrul POTOP!

Așa cum am spus nu trebuie să luăm Biblia ca un set de instrucțiuni de asamblare unui accelerator de particule, precum cel de la CERN.

Deci, dacă coborâm puțin “rigoarea” vom găsi practic acuratețe în aproape tot ce descrie, însă interpretând în concordanță cu vremurile în care era scrisă.

1.POTOPUL

Epopeea lui Ghilgameș:

„Om din Șuruppak, fiu al lui Ubara-Tutu,
Dărâmă-ți casa, CONSTRUIEȘTE o CORABIE!
PĂRĂSEȘTE AVUȚIA, caută viața!
DISPREȚUIEȘTE BUNURILE, SALVEAZĂ -ȚI sufletul!
Urcă în CORABIE SEMINȚELE a TOT ce e VIU .”

„Când se iviră zorile, un NOR NEGRU se ridică de la orizont...
Tot ce era luminos se preschimbă în întuneric.
Niciun frate nu-și mai vedea fratele,
OAMENII DIN CER nu se mai puteau recunoaște.
Chiar și ZEII se ÎNFRICOȘARĂ de POTOP,
Se retraseră și URCARĂ în CERUL lui ANU .”

„La ivirea celei de-a ȘAPTEA ZI,
Am scos un PORUMBEL și i-am dat DRUMUL;
PORUMBELULUI a PLECAT, dar s-a ÎNTORS:
Negăsind un loc unde să se așeze, s-a întors.
Am scos o RÂNDUNICĂ și i-am dat DRUMUL;
Rândunica a PLECAT, dar s-a ÎNTORS...
Am scos un CORB și i-am dat DRUMUL;
Corbul a PLECAT și, văzând că APELE s-au SCURS,
A MÂNCAT, a CRONCĂNIT și NU s-a mai ÎNTORS .”

„Am pregătit o JERTFĂ pe VÂRFUL MUNTELUI...
Zeii au simțit mireasma,
Zeii au simțit mireasma cea dulce,
Zeii s-au strâns ca muștele deasupra celui ce jertfea.”

Nu are rost să mai aduc echivalentul biblic fiindcă toată lumea știe povestea lui Noe.

Însă putem observa că sunt aproape identice!

A avut loc în realitate acest eveniment?

Da, însă nu a acoperit TOT Pământul,ci doar parțial zone din el.

Cauza?

“Încălzirea globală”,sau mai exact topirea ghețarilor!

Marea Mediterană a crescut,a forțat și spart Bosforul și intrând cu o forță ,zic ei,de 200 de ori mai mare decât Cascada Niagara (trebuie să mergem să o vedem că nu știm cât de tare curge).

Și lacul nostru, Marea Neagra a crescut instant cu 100 de metri!

Aproape o suprafață cât jumatea din suprafața României sau chiar mai mult,a fost imediat inundată.

Dovada?

Ăla ce a descoperit titanicul a găsit în marea neagră,la 90 de metri adâncime urme de așezări umane acolo.

Dovada 2

Alt arheolog de asta,a găsit în Mesopotamia,2.5 metri grosime de urme de “mâl”, argilă pură lipsit de orice artefact,iar sub el urme de CIVILIZAȚIE.

Practic doar o inundație de catastrofe gigantice putea produce așa ceva.

Deci,Potopul a fost!

Despre Arcă sau Corabie, rămâne de văzut, logic trebuie să fie pe vârful unui munte,ARARAT(Turcia).

Însă după cum am văzut și în celelalte afirmații ale bibliei, acestea sunt destul de precise.

Dacă zice ARARAT,este destul de posibil să fie ceva acolo.

2.Sodoma și Gomora

Alt episod din Geneza , deasemenea extrem de popular tocmai prin combinația de depravare și distrugere, temele centrale ale umanității și rețeta preferă a oricui film,carte sau chiar viața de zi cu zi!

Aici intră în scenă,

Situl Arheologic Tall el-Hammam (Iordania)

Ne aflăm în anul 1650 î.Hr.

Sodoma sau cetatea respectiva descoperită acolo,este înconjurată de ziduri groase,este mai mare decât Ierusalim de 10 ori.

Practic este metropolă pe lângă un sat, față de Ierusalim.

(Oamenii erau moderni, cosmopoliți,aveau parade LGBT, mașini sburătoare,și sateliți direct pe Lună,ce sa mai apogeul civilizației.)

Însă ce au găsit acolo arheologii au cercetătorii este ȘOCANT!

Ceramică vitrificată: S-au găsit fragmente de oale a căror suprafață exterioară a fost transformată în sticlă. Pentru ca lutul să se topească astfel, este nevoie de temperaturi de peste 2000°C. Niciun cuptor de acum 3600 de ani nu putea atinge această temperatură.

Cuarț șocat: Micro-fracturi în granulele de cuarț care apar doar sub o presiune imensă (echivalentă cu o explozie nucleară sau un impact de meteorit).

Nanodiamante și sferule de fier: Particule microscopice care se formează instantaneu în urma presiunii și căldurii extreme produse de un impact cosmic.

Deci,nici o bombă atomică, nucleară sau impact de meteorit nu făcea așa ceva.

Problema?

Nu există un crater care sa indice vreun meteorit sau alt obiect cosmic căzut acolo!

Explicația științifică?

Un obiect cosmic a explodat la câțiva km deasupra solului și unda de șoc a evaporat tot!

Deasemenea toată sarea din apa s-a evaporat și solidificat!

Toate pungile de gaz metan,bitum,sulf au fost activate de acea explozie, astfel a apărut și focul în peisaj.

Din nou, Biblia explică un eveniment real!