View Single Post
Vechi 09.05.2026, 20:48:36
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Leonid7 Vezi mesajul
Am ales sa fac acest articol despre dragoste, cum ne raportam la ea si cum o aplicam in viața de zi cu zi.

https://ortodoxway.com/dragostea-tem...etii-crestine/
Pare comprehensiv si util, te trece prin toti sfintii parinti , ceea ce e foarte valoros.
De asemenea explicatiile tale sunt intr-un limbaj accesibil si la obiect.

Ca si doleanta personala mi-ar fi placut daca ai interpreta ,poate chiar acum , si piatra din capul unghiului a dragostei , si anume Cuvantarea de pe munte de la Matei.

Eu prin aceea am descoperit dragostea si am descoperit pe Dumnezeu. Pasaje precum " daca vrea sa iti ia cineva haina lasa-i si camsa " m-au marcat definitiv. Pentru mine aceea e dragostea ,frumusetea , si sensul omului pe pamant.

De asemenea as mai aprecia si capitolele despre copii si familie, sigur cred ca ai copii, sau daca o sa ai ,sigur o sa fii un tata bun.

Aici m-ar interesa daca ai analiza aceasta legatura a dragostei familiale, din prisma citatelor dumnezeiesti din evanghelia lui Ioan , unde Fiul arata raportul sau cu Tatal.

Aceea face practic familia ca imagine a Trinitatii, fara insa a epuiza reflectiile infinite ale dragostei intra-trinitare . Am vazut ca parintele Staniloaie dezbate mult aceasta legatura
Reply With Quote