View Single Post
Vechi 25.10.2006, 00:47:25
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Multumesc mult antiecumenistule, o sa-mi fie de folos citatele scoase de tine. Te-as ruga sa-mi trimiti daca mai ai unele despre iubirea de Dumnezeu si iubirea de aproape (vezi nu zeci de pagini ca ne expulzeaza de pe forum). Aici oamenii incep sa considere cele 2 tipuri de iubire ca fiind una: "umanitarista" si atat. Trairea ortodoxa ne invata ca pentru a putea sa-ti iubesti aproapele in adevaratul sens al cuvantului trebuie sa-L iubesti mai intai pe Dumnezeu, fiindca pana la urma, EL este cel care ne da iubirea pe care noi o daruim aproapelui, nu?!

Elena

Draga Elena, iubirea inseamna umanistarism!Deci nu e confuzie, ci este o echivalentza. Oamenii din acest forum inteleg foarte bine iubirea daca o vad "umanitara". Trairea ortodoxa te invata sa il iubesti pe aproapele tau ca sa poti sa il iubesti pe Dumnezeu, pentru ca asa iti spune si Sfanta Scriptura " Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăşte, mincinos este! Pentru că cel ce nu iubeşte pe fratele său, pe care l-a văzut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a văzut, nu poate să-L iubească. " I Ioan 4, 20. Draga mea, trebuie sa intelegem ca drumul spre cer, spre Dumnezeu pleaca de aici de jos, de pe pamant la cer! Hai sa intelegem totusi credinta aceasta cu adevarat mantuitoare! Credinta fara fapte este moarta, degeaba tot strigam lui Dumnezeu sa ne dea iubire, daca atunci cand avem posibilitatea sa o dobandim prin exersarea acestei virtutii nu reusim! Si crede-ma cel mai mult iti dai seama cat de mult ne iubeste Dumnezeu atunci cand iubesti cu adevarat pe cel de langa tine!!!!
Reply With Quote