Subiect: Aderarea la U.E.
View Single Post
Vechi 25.10.2006, 08:52:28
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Nu stiu, nu cred ca aderarea Romaniei la UE sa fie benefica pentru noi. In primul rand, cred ca ar fi trebuit informare, nu spun "mai multa" pentru ca nu a fost de loc. Nu stiu daca chiar se impunea un referendum, dar in loc de francofonie pentru care s-au cheltuit atatia bani, se facea un referendum pentru ca poporul sa-si spuna cuvantul, parerea.
Niste pareri personale:
1. Faptul ca informatia a fost atat de redusa nu e de bine. Ca se va ajunge sa se umble la traditii, obiceiuri da! cred. Dar, nu o vor face europenii. Fenomenul se manifesta deja de cativa ani prin adoptarea din USA sau de aiurea a unor sarbatori care nu au nici o legatura cu traditia si spiritul romanesc.
2. In ceea ce priveste credinta noastra crestin-ortodoxa: avem exemplul Greciei care e tara ortodoxa ca si noi. Nu a pus-o nimeni la zid ca sa-i impuna o alta credinta. Depinde tot de noi, de educatie, de preoti, de puterea pe care o va dovedi biserica. Dar, saracia - asta in primul rand - ii va determina pe oamenii mai putin credinciosi sau neconvinsi sau neinformati, sa migreze spre secte religioase care sa le poata oferi ajutor material, nu pentru vecie si nici trai imbelsugat, dar vor fi multi care se vor lasa cumparati.
3. Am prieteni la Timisoara care-mi povestesc de sute de masini care trec zilnic granita la noi pentru cumparaturi. Daca e bine in UE, de ce ungurii cumpara de la noi in conditiile in care ei au salarii mai mari. Nivelul de trai al ungurilor a scazut drastic din 2004, de cand au aderat la UE. Intrebarea e noi unde vom merge sa ne facem cumparaturile? La moldovenii de dincolo? Multumesc, prefer sa mor de foame!!! Si-apoi, priviti ce se intampla la unguri! Oare de bine?
4. Pe piata UE sunt interzise alimentele modificate genetic. La noi se vand cu succes de ani buni. Am cumparat mere (din Olanda) cu gust de peste. Am cumparat pulpe (din UE) cu miros de cauciuc. Vom ajunge cobaii Europei. Se vor testa pe noi si pe copiii nostri toate alimentele modificate genetic sa se constate suportabilitatea si reactiile organismului uman, si schimbarile care se produc de-a lungul timpului.
Mai sunt inca multe de spus. Insa sa nu-si inchipuie cineva ca ne va fi bine sau ca suntem primiti ca sa ne fie bine. Nu exista nici un interes, nici macar din partea autoritatilor romane sa ne fie noua bine, ca sa traim decent. Vom merge din rau in mai rau pentru ca asa e programarea. Dupa ce au distrus industria, agricultura, cultura, invatamantul, cercetarea urmeaza sa ne distruga pe noi ca natie, ca popor, ca oameni vietuitori ai acestor tinuturi. Asta face parte dintr-un plan. Repet, e parerea mea.
La anul, in 2007, vom comemora 100 de ani de la rascoala din 1907. Veti vedea, ca nu mai e mult, ce se va intampla atunci pentru ca si taranii nostri au totusi o limita in a suporta atatea nelegiuiri.
Reply With Quote