"Scuze, ecumenisti, dar asta e parerea mea."
Of... In primul rand scuzele sunt un fel de gasire in treaba, o treaba diferita de iertare. Iertarea presupune iubire, scuzele doar intelegere.
In al doilea rand: stii dumneata cine sunt "ecumenistii"?
Sunt unii care cer unirea bisericilor intr-una singura, fara discernamant sau cu compromisuri... Acestia sunt cei aflati sub amenintarea anatemei...
Sunt dintre cei care nu vor sa stea inchisi in Ortodoxie ci cauta, cu naivitate, poate, sa marturiseasca si sa adevereasca tuturor ca in Biserica Ortodoxa este Adevarul. Acestia sunt vazuti deseori in compania unora socotiti eretici sau schismatici, invinuiti fara dovezi ca ar fi apostati...
De va fi cineva care sa zica: "spuneti crezul papei, cel de la Niceea e depasit", atunci acela va suferi ce este rinduit celor care strica turma.
Pana nu dovedeste cineva prin faptele lui ca s-a lepadat de Biserica eu unul nu ma voi lepada de ei.
Hristos l-a mangaiat pe Petre si dupa ce i-a descoperit acestuia ca se va lepada de El, noi de ce sa nu acceptam macar ca noi putem fi in inselare asupra unor frati mai mari sau mai mici ai nostri si ca putem din orbire sa "vedem" pacate inexistente?
Ce sa avem de facut? Sa facem rascoala in Biserica?
Oare cum e Biserica lui Hristos, ce pe care nici portile iadului nu o vor birui?
Eu am speranta ca nu va ingadui Dumnezeu sa se strice Biserica, si ca, asa cum zicea parintele Cleopa: "doar putregaiul cade din Biserica Ortodoxa"...
De acord ca ecumenismul de dragul ecumenismului e erezie, dar sa nu destramam noi Biserica crezand ca o aparam...
|