Ortodoxia nu moare, asa ceva este imposibil, ea se sustine prin Iisus Hristos Cap al Bisericii! Slabirea in credinta este insa evidenta si asta din cauza mai multo factori! Unul dintre cei mai importanti este modul in care se face educatia religioasa, modul in care cei responsabili se implica in aceasta pastrarea si transmitere a celui mai important tezaur romanesc. Si bineinteles ca aceasta datorie ne revine si noua acolo unde suntem randuiti sa actionam!
In ceea ce priveste idealizarea trecutului, nu sunt de acord. Nu cred ca tinerii de astazi sunt mai pierduti decat cei din trecut! Mi-a placut foarte mult cuvantul PrTeofi care a spus ca tinerii de astazi sunt mai credinciosi decat cei din trecut! Si are pe ce se intemeia aceasta afirmatie! Hai sa nu exageram si sa vedem realitatea asa cum este ea! Tinerii de astazi se confrunta cu alte probleme si din pacate nu ii prea ajuta multa lume!
Si sa stii ca nu numai noi romanii suntem ortodocsi si nu numai pe noi ne caracterizeaza aceasta spiritualitate deosebita! Asa ca eu cred ca a confunda Ortodoxia cu nationalismul este o regretabila eroare si o nesocotire a cuvantului lui Dumnezeu, caci " Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte barbateasca nici parte femeiasca , pentru ca voi toti una sunteti inHristos Iisus. (Gal 3,28)
|