Meditand la toate regulile amintite de Mirelat, am reusit sa rezolv o problema foarte delicata. Multumesc lui Dumnezeu. Ii multumesc si lui Mirelat.
Curati sufleteste. Ma intorc cu gandul la parintele Gabriel Nicu si-mi amintesc cu cata dragoste ne indemna sa ne curatam farfuria, paharul ori cana si pe dinauntru si pe dinafara. Asa cum avem grija de aspectul exterior, ne indemna sa avem grija si de aspectul interior, adica de suflet. Parintele ne recomanda sa citim zilnic cate un capitol din Noul Testament pentru a ne intari duhovniceste.
Refeferitor la acest subiect, Insusi Mantuitorul le spune apostolilor si ne spune si noua: ,,Adevarat va zic voua: De nu va veti intoarce si nu veti fi precum pruncii, nu veti intra in imparatia cerurilor." (Matei, cap.18, versetul 3)
Prin spovedanie, prin post, rugaciune, milostenie si alte fapte bune, acest lucru se poate realiza si in zilele noastre. Sa nu deznadajduim. Sa nu credem ca numai sfintii trebuie sa fie curati sufleteste. Toti cei care aspira spre mantuire trebuie sa-si doreasca acest lucru. Ne mai impiedicam , mai cadem, dar ne dorim sa fim mai curati sufleteste asa cum ne dorim sa promovam un examen dificil ori sa dobandim o comoara de mare pret. ,,De cate ori vei cadea, scoala-te si te vei mantui!" - ne spune Mantuitorul.
Cartile scrise de sfinti ne ajuta mult. Parintele Arsenie Boca de asemenea ne da curaj prin cartea ,,Indumnezeirea omului prin Har". In cartea ,,Mantuirea pacatosilor" exista de asemenea sfaturi mobilizatoare in acest sens. A noastra este dorinta cea buna, iar Dumnezeu , daca vede ca facem un pas spre El, face zece pasi spre noi pentru a ne intalni mai degraba. Sa ne invrednicim si noi sa auzim: ,,Iertate iti sunt pacatele tale!"
|