Subiect: Credinta mea !?
View Single Post
Vechi 15.04.2008, 17:48:17
oni91 oni91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2007
Implicit

PaulP,ce pot sa-ti zic...eu care nici nu stiu daca cred in Dumnezeu sau in ce Dumnezeu cred?Intr-adevar, religia a fost dintotdeauna un mijloc excelent de a manipula masele de oameni, mai ales ca de cele mai multe ori are atasate interese politice. Insa esenta oricarei religii este credinta, care e cea mai importanta pana la urma.Daca vrei sa privesti problema raului abordata dintr-o perspectiva crestina, cauta si citeste cartile Fericitului Augustin. Si el a avut aceasta mare problema cu raul din lume. Dar, in afara de tragediile personale ale oamenilor buni,cand intr-adevar iti vine sa te intrebi"Unde este Dumnezeul la care ma rog?", de multe ori reprosurile facute lui Dumnezeu sunt nedrepte. Incepand de la necazurile oamenilor rai sau care Il ignora pe Dumnezeu, si pana la mult invocata situatie a copiilor din Africa, mi se pare ca ar trebui sa vedem barna din ochiul nostru, iar nu paiul din "ochiul lui Dumnezeu".Pana la ajutorul Lui, s-a urcat vreunul dintre noi in avion sa ii ajute pe copiii din Africa?Sau chiar pe cersetorul de langa noi?Sau am incetat noi sa mai mintim, sa mai fim ironici sau rautaciosi?Si nu spun asta ca una care ar fi vreun model pentru cineva, ca numai eu stiu cate spurcaciuni am in cap.Insa voiam doar sa subliniez ca avem capacitatea de a alege si mai bine am actiona ca atare in loc sa facem responsabila divinitatea pentru faptele noastre.
Reply With Quote