View Single Post
Vechi 15.04.2008, 17:58:09
AMD AMD is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorstor
Revin pt ca am avut probleme cu transmisia.Glaction Cordun l-a hirotonit la Copaceni in vara anului 1956 pe Evloghie.Deci la acea data Galaction Cordun era deja caterisit(14 aprilie i955).Deci Evloghie nu poate fi arhiereu valid si orice cleric ce nu este valid daca face lucrare de slujire se face vinovat de ierosilie.La scurt timp acesti doi l-au hirotonit pe Miftode care si acesta nu este vald fiind hirotonot de doi ierosilnici.Si acestia trei pretinsi arhierei l-au horotonit pe Glicherie in noiembrie 1956.Deci toata aceasta lucrare este ierosilie.Un arhiereu este valid daca a primit succesiune apostolica de la alt arhiereu canonic si daca este primit in comuniune de ceilalti arhierei canonici.Fara aceste conditii un asa zis arhiereu daca cuteaza a face lucrare de arhiereu este vinovat de ierosilie.Glicherie nu indeplinea nici una din conditii.Si repet crestinii nu umbla cu ascunzisuri.Eu am strabs material pt a scrie o istorie a stilului vechi di Romania si cand a vazut ce an gasit m-am ingrozit si m-am lasat pagubas,Am avut si noroc pt ca in urma cu multi ani fostul diacon Agatanghel m-a avertizat sa fiu atent inainte de-a ma dedica silului vechi de la Slatioara.Mirat de acest avertisment am cautat adevarul cu atentie si am descoperit multe nereguli.Poate ca voi publica ceea ce stiu dar nu din disputa ci pentru a evita caminciuna sa continuie.
Chiar va rugam sa publicati ceea ce stiti, pentru a vedea credinciosii de stil vechi de ce pästori sunt condusi si ce dedesupturi si necanonicitati au! Chiar m-as bucura sa vad un adevar adevarat! Dar, ma tem sa nu patiti ceea ce a patit Episcopul Cozma Lostun cand s-a impotrivit unor dedesupturi necrestine de la Slatioara.