Citat:
În prealabil postat de StefanS
Eu nu inteleg de ce nu e voie sa faci sex sambata? Luni, miercuri si vineri sunt zile de post, duminica e ziua Domnului, dar sambata
|
poi sex inseamna pacat... e ca shi cum ai intreba de ce nu am voie sa omor sau sa injur plin de hule sambata... nu te opreshte nimeni, ci Dumnezeu te cheama sa faci altceva... iar de sambata seara pana luni dimineatza este sfanta Duminica... iar vineri deobicei ar trebui nic macar sa razi ca e pacat grav shi atunci ce potzi face de sambata dimineatza pana sambata seara? ai vrea sa tzi se permita sa mori?
Randuiala este ca sa se shi extinda shi in celelalte zile shi nu tzinuta fix doar in zilele respective, ca daca nu depasheshte credintza voastra credintza carturarilor shi fariseilor atunci nu vetzi intra in Imparatzia cerurilor, iar aceia posteau shi faceau milostenie in cele doua ziele, martzi shi joi shi in restul zilelor era liber la pacat, iar de sabat nu dezlegau spre sfintzire shi curatzenie shi sanatate duhovniceasca shi pace pe nimeni ci doar se laudau shi opreau pe totzi de la desavarshire...
astfel ca nu a oprit sexul ci pacatul dar sex inseamna relatzii sexuale pentru satisfacerea poftelor shi bogatziei trupului... deci pacat fiind acesta este oprit de Biserica shi Hristos macar in zilele randuite... macar fiilor shi copiilor duhovniceshti... dar nu cu sila ci daca ai dragoste nefatzarnica shi credintza shi urmezi duhul povatzuitor spre pamantul dreptatzii....
deci StefanS, shi io doar repet ca un papafal doar s-o lipi ceva shi de sufletul meu amortzit, dar nu-s vrednic shi-s bun de nimic deci nu citi ca shi cum cineshtie cine vorbeshte/scrie dar ce se scrie sunt interp[retari de la Hristos... deci alea trebuie luate in seama oricine le-ar scrie, shi cu atat mai mult daca le scrie din sfintzii care le shi pun in lucrare shitraiesc in proorocie sfanta care iata ca incepe sa se implineasca incet incet... din loc in loc...