Iezechiel 18
14. Iar de i s-a născut un fiu, care, văzand păcatele, văzand toate cate le-a făcut tatăl său, el se păzeste si nu face nimic asemenea;
15. In munti nu mănancă jertfe idolesti, nu-si ridică ochii spre idolii cei mincinosi ai casei lui Israel si femeia aproapelui său nu o necinsteste;
16. Pe nimeni nu apasă, zălog nu ia si avutul altuia nu-l risipeste; celui flămand ii dă din painea sa, cu haina sa imbracă pe cel gol;
17. Pe sărac nu asupreste, nu ia nici camătă, nici dobandă; poruncile Mele le păzeste si se poartă după legile Mele; acest om nu va muri pentru nedreptătile părintelui său, ci in veci va trăi.
18. Iar tatăl său, pentru că a apăsat pe altii, a răpit ceea ce era al fratelui său si a făcut in poporul său ceea ce nu era ingăduit, iată va muri pentru nedreptatea sa.
19. [color=green]Dar veti zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că fiul a făcut ceea ce era drept[/color] si legiuit si toate legile Mele le-a tinut si le-a implinit; [color=red]de aceea va trăi.[/color]
Nu este tot una sa te nasti intr-o familie de oameni care te pot indruma sa te apropii de Dumnezeu sau sa traiesti intr-o familie de vames care isi tulbura casa cu castigul lui nedrept. Dar asa cum scrie in capitolul 18 din Iezechiel cel ce se intoarce la Domnul va fi mantuit daca este drept.
Daca cineva se intoarce cu credinta la Iisus si face fapte bune, pacatul parintilor lui este in cea mai mare parte sau complet anulat pe acest pamant, iar in cer omul va primi viata vesnica in imparatia lui Iisus.
|