Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 26.10.2006, 20:57:47
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de irina77
Pt Iosif. N-am pretins nici in gluma o "vedere de ansamblu asupra lucrurilor". Dar raspunde-mi si tu: de ce a fost necesar ca Mantuitorul sa vina sa se rastigneasca pentru noi daca se putea si ALTFEL? Cred ca cercetezi lucruri mai presus de noi, care s-ar putea sa te duca la relativism religios, mult mai periculos decat "fundamentalismul" de care zici. Multumeste Lui Dumnezeu ca te-ai nascut ortodox si incearca sa le impartasesti si altora credinta ta. "Cei care au stiut vor fi batuti mult..."
Da! E foarte adevarat, relativizarea credintei este un pericol in aceasta atitudine! Dar nu este implicita! Eu sunt convins ca se poate trai in credinta ortodoxa si in acelasi timp in toleranta fata de ceilalti! Hristos le spune ucenicilor ingrijorati de soarta Sf Ap Ioan 21:21. "Pe acesta deci, vazandu-l, Petru a zis lui Iisus: Doamne, dar cu acesta ce se va intampla?
22. Zis-a Iisus lui: Daca voiesc ca acesta sa ramana pana voi veni, ce ai tu? Tu urmeaza Mie."

Asa ca sa nu ii compatim pe altii, ca fiecare are drumul lui! Si Domnul are grija de toti, pentru ca El pentru toti s-a rastignit! Rastignirea Lui a deschis portile Raiului! Cine intra insa in acest Rai este absolut decizia Lui!Bineinteles ca exista anumite criterii pentru aceasta decizie, insa fiecare raspunde pentru el. Ortodoxia este cea care propovaduieste adevarul deplin! E ceea ce cred fara indoiala! Eu ii multumesc lui Dumnezeu pentru toate si nu vreau sa am atitudinea triumfalista de multe ori intalnita printre ortodocsi! Si nici nu o sa fiu un prozelit...ca nu e cazul! Avem suficient de multe de facut printre ai nostri ortodocsi.....
Reply With Quote