View Single Post
Vechi 18.04.2008, 00:53:52
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Articol
Tanarul sustine ca, dupa ce a citit Biblia de cinci ori, nu mai crede in Noul Testament, ci doar in cel Vechi.
Din cate vad tanarul respectiv nu mai este nici macar crestin, cu atat mai putin ortodox. Probabil el asteapta inca pe Mesia alaturi de poporul ales... A trecut sau este pe cale probabil sa treaca la iudaism.

Surpriza care il asteapta cand va incerca sa se uneasca cu tovarasii sai evrei va fi sa constate ca trebuie sa isi faca circumcizia. Si o surpriza si mai mare va fi sa realizeze ca evenimentul asazisei sale iluminari in iudaism este un eveniment diferit (ca si spatiu si timp) de evenimentul circumciziei, diferenta dintre ele fiind faptul ca circumcizia se face in ziua a 8-a dupa nastere, deci este un eveniment care nu se face la maturitate. Asa spune legea lui Moise.

Nu stiu sa fie cazuri de evrei care si-au dat in judecata rabinii pentru faptul ca au fost circumcisi a 8-a zi dupa nastere. Dar stiu ca in vremea Sfintilor Apostoli unii oameni confundau evenimentul nasterea din nou cu evenimentul circumcizie:

Galateni 5
2. Iată eu, Pavel, vă spun vouă: Că de vă veti tăia imprejur, Hristos nu vă va folosi la nimic.
3. Si mărturisesc, iarăsi, oricărui om ce se taie imprejur, că el este dator să implinească toată Legea.
4. [color=red]Cei ce voiti să vă îndreptati prin Lege v-ati îndepărtat de Hristos, ati căzut din har;[/color]
Reply With Quote