pocainta = intoarcere la Dumnezeu
In Vechiul Testament, termenul folosit este teshuva=intoarcere
Ieremia 3:12 Mergi de vesteste cuvintele acestea la miazanoapte si zi: [color=red]intoarce-te[/color], necredincioasa fiica a lui Israel, zice Domnul, ca nu voi varsa asupra voastra mania Mea, pentru ca sunt milostiv si nu Ma voi mania pe veci, zice Domnul.
Ieremia 31:18 Aud pe Efraim plangand si zicand: "Tu m-ai pedepsit si sunt pedepsit ca un junc neinvatat. Intoarce-ma si [color=red]ma voi intoarce[/color], ca Tu esti Domnul Dumnezeul meu!
Isaia 55:7 Cel rau sa lase calea lui si omul cel nelegiuit vicleniile lui si sa se [color=red]intoarca spre Domnul[/color], caci El Se va milostivi de dansul, si catre Dumnezeul nostru cel mult iertator.
Ioel 2:12 "Si acum, zice Domnul, [color=red]intoarceti-va[/color] la Mine din toata inima voastra, cu postiri, cu plans si cu tanguire".
Iezechiel 18:30 De aceea va voi judeca pe voi din casa lui Israel, pe fiecare dupa caile sale, zice Domnul Dumnezeu; [color=red]pocaiti-va si va intoarceti[/color] de la toate nelegiuirile voastre, ca necredinta sa nu va fie piedica.
In Noul Testament, in versetul de mai jos sensul e de intoarcere=pocainta=teshuva(tsuva):
Luca 15:18. Sculandu-ma, [color=red]ma voi duce[/color] la tatal meu si-i voi spune: Tata, am gresit la cer si inaintea ta;
|