View Single Post
Vechi 18.04.2008, 21:40:21
razvan_m
Guest

Implicit

Frate danyel,

Sa nu uitam, ca Mantuitorul Iisus Hristos ne-a dat in Cartea Apocalipsei numarul exact de evrei care vor trece in ceasul al 11-lea la credinta ortodoxa cea adevarata (inainte de inspaimantatoarea cea de-a doua venire a Domnului Iisus Hristos, spre a judeca viii si mortii, acestia din urma in trupul pe care l-au avut la varsta de 30 de ani), respectiv 144.000 din cei circa 6 milioane existenti acum in statul Israel sau poate din cei 12 milioane existenti in toata lumea.
Oricum, e o cifra foarte mica raportata la numarul lor total (matematica ne spune acest lucru) si, poate (zic si eu ca si pacatosul...), Domnul nostru a vrut sa ne arate ca doar o foarte mica parte, aproape neglijabila dintre evrei vor gusta o data pentru totdeauna din frumusetile si bogatiile Raiului Imparatiei lui Dumnezeu.

Ce am observat de-a lungul istoriei medievale, moderne si contemporane, a fost ca de fiecare data cand s-a iscat un razboi asupra evreilor, de fiecare data, desi la inceput pierdeau, mai tarziu se regrupau si obtineau victoria decisiva (ma refer si la razboaiele economice, cand tarile europene i-au izgonit de pe teritoriul lor la inceputul si mijlocul Evului Mediu, iar ei au facut ce au facut si s-au reintors acolo prin dare de mita, coruptie, etc, la inceputul perioadei moderne, aproximativ, toti, in jurul anului 1700). In mod sigur, Domnul vrea sa-i tina pe cati mai multi pe pamant sa-i exploateze pe neevrei si prin asta ei sa aprinda mania Domnului asupra lor, pentru nelegiuirile lor. Stiu ca si noi, romanii, suntem tare pacatosi, dar nu-i numim pe straini goymi (vite de povara) si ii exploatam asa cum fac ei. Insa avem si noi pacatele noastre f. grave: avorturile si injuraturile de lucruri sfinte, care au devenit moda si simbol al pacatului de moarte atat printre tineri, dar si printre adulti.

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!
-------------------------------------------------------------------------------------
Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1)

Reply With Quote