View Single Post
Vechi 18.04.2008, 23:07:06
razvan_m
Guest

Implicit

Aici e vorba de Ortodoxia traditionalista, care se opune oricarei forme de ecumenism, deci si Bisericii Anglicane pe care n-o recunoaste, si pe care o aprob si eu, in calitate de crestin-ortodox, deoarece pare sa fie invatatura de credinta a Bisericii Primare, Biserica lasata noua, oamenilor de Mantuitorul Hristos, si nu mai multe biserici cum exista astazi, ci "Una Singura, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica" (Crezul de la Niceea, anul 325 d. Hr.)

Iar pe de alta parte exista Ortodoxia Ecumenista, parte a Consiliului Mondial al Bisericilor, din care, din nefericire face parte si BOR si care are tendinta de a accepta ca si noi si ereticii marturisim Un Acelasi Dumnezeu si deci si aceleasi Sfinte Taine. O dezaprob din tot sufletul deoarece duce la o unire a bisericilor crestine doar de dragul unirii, prin compromisuri si negocieri, si deschide calea venirii lui Antihrist. Asta mi-l face mai putin simpatic pe PF Daniel, Intaistatatorul BOR si avand studii eretice (protestante) la o universitate franceza si catolice la una din Germania (Mainz, pare-mi-se)cred ca pare firesc pentru el sa se uneasca scurt si repede si cu catolicii si cu protestantii, cedand prin negocieri si alterand astfel invatatura primara de credinta a BOR.
Reply With Quote