Draga antiecumenism,
Este foarte interesant ca tu vii si torni tot felul de citate aici, care ti se par ca vorbesc de la sine. Nu este chiar asa! NU toti sfintii Bisericii sunt normativi pentreu credinta ortodoxa. Asa ca nu tot ceea ce au scris ei este si corect dpdv dogmatic. Asta nu o spun pentru a subestima valoarea Sfintei Traditii, ci pentru a-ti da un impuls sa fii mai bine documentat. Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane nu este antiecumenica, insa nici nu sare in bratele ecumenismului asa cum fals cred unii. Are rezervele ei, pentru ca e intr-adevar greu sa realizezi un astfel de dialog. Insa exista puncte comune! Te inseli amarnic daca crezi ca ortodocsii sunt singurii care dau marturie despre Hristos! Unii de alte confesiuni crestine dau marturie despre El prin viata lor, prin sacrificiile lor, prin dragostea lor! Si chiar daca nu se adapa din credinta deplina, atat cat au ei stiu sa o foloseasca spre slava lui Dumnezeu!
Cat priveste succesiunea apostolica.... cum e cu faza aia ca un preot caterisit ramane cu harul?? Nu ti se pare ca se cam bat cap in cap lucrurile?? Care e e diferenta intre un preot caterisit pentru credinta lui eretica si catolici? De ce unora le ramane harul si altora nu? Cred ca e cazul sa invatam sa cautam raspunsuri si la intrebari logice!
Si daca tot ai comentat anumite randuri ale mele, nu inteleg de ce referintele biblice raman intotdeauna fara raspuns??! Oare cuvintele Domnului si Dumnezeului nostru Iisus Hristos au ajuns sa fie mai putin importante decat diferitele pareri ale diferitilor monahi, etc???
|