Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 19.04.2008, 14:30:56
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Evanghelia zilei: Invierea lui Lazar

„...Iisus i-a zis: «Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai. si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta?». Zis-a Lui: «Da, Doamne. Eu am crezut ca Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit in lume». si zicand aceasta, s-a dus si a chemat pe Maria, sora ei, zicandu-i in taina: «invatatorul este aici si te cheama». Cand a auzit aceea, s-a sculat degraba si a venit la El. .. Deci Maria, cand a venit unde era Iisus, vazandu-L, a cazut la picioarele Lui, zicandu-I: «Doamne, daca ai fi fost aici, fratele meu n-ar fi murit». Deci Iisus, cand a vazut-o plangand si pe iudeii care venisera cu ea plangand si ei, a suspinat cu duhul si S-a tulburat intru Sine. si a zis: «Unde l-ati pus?» Zis-au Lui: «Doamne, vino si vezi». si a lacrimat Iisus. Deci ziceau iudeii: «Iata cat de mult il iubea». Iar unii dintre ei ziceau: «Nu putea, oare, Acesta care a deschis ochii orbului sa faca asa ca si acesta sa nu moara?». Deci suspinand iarasi Iisus intru Sine, a mers la mormant. si era o pestera si o piatra era asezata pe ea. Iisus a zis: «Ridicati piatra». Marta, sora celui raposat, I-a zis: «Doamne, deja miroase, ca este a patra zi». Iisus i-a zis: «Nu ti-am spus ca daca vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?». Au ridicat deci piatra, iar Iisus si-a ridicat ochii in sus si a zis: «Parinte, iti multumesc ca M-ai ascultat. Eu stiam ca intotdeauna Ma asculti, dar pentru multimea care sta imprejur am zis, ca sa creada ca Tu M-ai trimis». si zicand acestea, a strigat cu glas mare: «Lazare, vino afara!». si a iesit mortul, fiind legat la picioare si la maini cu fasii de panza si fata lui era infasurata cu mahrama. Iisus le-a zis: «Dezlegati-l si lasati-l sa mearga». Deci multi dintre iudeii care venisera la Maria si vazusera ce a facut Iisus au crezut in El.“ (Ioan 11, 1-45)
Reply With Quote