Ca oameni majoritatea neo-protestantilor din Romania sunt oameni morali, cinstiti, asta nu neaga nimeni, bineinteles ei pun un foarte mare accent pe suprafata, pe faptele de suprafata, intradevar nu beau si nu fumeaza, foarte bine dar ei duc aceste doua pacate la extrem, facand din ele cele mai mari pacate, desi nu sunt cele mai mari, intr-o discutie avuta cu un neo-protestant, care intradevar nu bea si nu fuma, dar in schimb radia de o mandrie evidenta, imi reprosa ca ortodocsii umplu carciumile, ca ies din biserica si intra in carciuma, ca ies de la rugaciune si aprind tigara, deci aproape in orice discutie cu ei iti vor aduce inainte acuza cu aceste vicii,ce nu inteleg ei e ca fiecare om e liber sa faca ce vrea si sa mearga unde vrea, dar a acuza BiS Ortodoxa pt nevrednicia unora care doar isi zic ortodocsi dar n-au deaface cu ortodoxia mi se pare ori rea vointa ori lipsa de cultura; niciodata n-am inteles de ce nu sunt mai profunzi, de ce nu pun niciodata dar absolut niciodata accentul pe smerenie pe post si pe ascultare?
|