View Single Post
Vechi 19.04.2008, 20:23:27
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m
N-am spus eu, ci parintele Cleopa, despre nasii evrei.
Daca,tu, sora Noesis, dispretuiesti sfaturile Parintelui Cleopa, atunci Domnul fie cu tine.
Insa daca inventam ceea ce am scris, si nu-mi permit sa-l batjocoresc pe Parintele Cleopa, atunci ar fi fost vai de mine.

Sora intru Hristos, Noesis, daca vrei sa auzi cu urechile tale , ceea ce este scris in mesajul meu precedent despre nasii evrei, iti dau link-ul de mai jos, de unde poti descarca circa 35-40 MB de povete pe care ni le-a lasat noua, putin credinciosilor, vrednicul de pomenire Parintele Ilie Cleopa:

www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/parintele-cleopa-mp3.htm

Doamne ajuta, sora Noesis.

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!
---------------------------------------------------------------------------------------
Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1)
Frate Razvan,

Eu nu spun ca Parintele Cleopa nu a spus asa, doar ca nu vad cum e posibil?? Botezul este increstinare. Cum pot niste evrei sa increstineze un copil? Ce fel de preot ar accepta asa ceva de la bun inceput. Ce sa fac, daca pare incredibil, pare incredibil. Eu nu cred ca unui crestin ortodox, chiar si unul care nu e prea dus pe la biserica, si nu stie regulile i-ar trece prin cap sa isi increstineze copiii printr-un necredincios. Nu este batjocura la adresa nimanui ceea ce spun eu. Cand Sfantul Toma Necredinciosul a spus ca nu crede pana nu vede, a fost aceea batjocura la adresa Mantuitorului? Nu. Dar ca vreau sa inteleg logic cum asa ceva a fost posibil. Neglijenta si crasa nestiinta a preotului care a facut botezul? Nu stiu.

Eu cunosc evrei. Cei mai multi sunt pasnici si isi vad de ale lor.

Si daca au fost scoase unele strofe din Prohodul Domunului, asta nu inseamna ca am sa traiesc mai putin Prohodul, sau ca nu am sa inteleg la fel de bine. Slujba Deniei Prohodului Domnului ramane la fel de patrunzatoare si miscatoare si fara acele versuri. Si daca este dupa cum spune Dorstor si au fost introduse relativ recent, atunci inseamna ca nici nu ar trebui sa ne batem capul cu ele.

Si apoi Mantuitorul s-a rastignit pentru noi toti si din cauza pacatelor noastre trecute si viitoare, nu numai pentru si din cauza iudeilor de atunci. De fiecare data cand mai facem un pacat mai batem un cui in Sfanta Cruce. De ce sa dam vina numai pe evrei cand de fapt noi toti suntem la fel de vinovati.

Dorstor, explicatia acelor adaugari se intelege daca te uiti la timpul in care au fost introduse, Daca au fost intr-adevar introduse in 1940 -- atunci avem cel de-al doilea razboi mondial, prgoana imptriva evreilor, inclusiv in Romania, anti-semitism, etc.
Reply With Quote