Frati crestini prezenti pe acest topic,
Oare de ce ar trebui sa-L batjocorim pe Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, ca sa le facem pe plac acelor evrei total necredinciosi si carora, peste generatii, le-a ajuns blestemul stramosilor lor prezenti la "spectacolul" (pentru ei) rastignirii Lui?
De ce sa eliminam strofe poate din cea mai frumoasa cantare care se aduce peste an pentru cinstirea Mantuitorului? Pentru cine? Pentru evreii cosmopoliti care fie nu cred in nimic, fie cred in Lucifer? Dar daca facem asa ceva, maine sau poimaine ne pomenim ca de dragul acelorasi evrei cosmopoliti vom scoate si pasaje intregi din Slujba Sfintei Liturghii! Ganditi-va putin, fratilor. E necesar sa facem cum vor ei ca sa ne punem in pericol mantuirea? Ca la Judecata vom fi intrebati:"Cum M-ati cinstit pe Mine, Cel Care M-am jertfit pentru voi spre iertarea pacatelorvoastre?" . Si voi, rusinati, veti lasa capul in jos, cand tot Mielul Iisus Hristos va va raspunde: "Ati batjocorit Sfintele Mele Slujbe, ati scos din ele numai ca sa faceti pe plac scarbavnicului drac, vrajmasului Crucii Mele, ascultand de necredinciosii evrei care M-au rastignit pe Cruce!".
Mai multe nu doresc a va mai spune, doar sa cantati in Vinerea Mare Prohodul Domnului in intregime, cu toate strofele care lipsesc. Daca si parintele Negroponte a observat ca astazi lipsesc unele strofe din Prohod care se cantau cu cateva zeci (10-20 de ani in urma) de ani inainte, inseamna ca lucrurile chiar stau in acest fel. Si inainte de toate, ganditi-va la mantuirea voastra si mai lasati-i din brate pe acesti evrei, caci nu ei va vor aduce mantuirea, ci... vor fi pentru voi prilej de poticnire.
Domnul sa va binecuvanteze pe voi, pe toti ortodocsii prezenti pe acest forum.
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!
--------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1)
|