Vad ca s-a ajuns la niste discutii savante fara a se tine cont de fondul problemei.Un barbat si 4 femei in putere au chinuit o biata bolnava pana ce aceasta a murit.Ce legatura are asta cu crestinismul.Spuneti ca era posedata...atunci de ce a fost inlantuita pe cruce?Din cate stiu eu chinuiti pe cruce au fost crestinii care il urmau pe Hristos iar chinuitorii lor erau niste ucigasi.Nu s-a procedat dupa pilda Mantuitorului.Cand la Acesta s-a adus un indracit Mantuitorul a poruncit sa fie dezlegat.Deci Mantuitorul porunceste ca posedatul sa fie dezlegat iar un nu stiu ce mare smecher monah este mai cu mot si porunceste ca persoana posedata sa fie legata.Si apoi a cerut el binecuvantarea Arhiereului sau pt asa ceva,stiut fiind ca orice asezamant monahal este sub ascultare arhiereului locului?intr-adevar ierarhii sai au gresit dar pt ca au fost prea blanzi.Pt moatea irinei trebuia caterisit ceea ce s-a si facut dar trebuia dupa acaterisire ca pt injuriile grave la adresa superiorilor sai si pt ponegrirea acestora trebuia afurisit,ceea ce nu s-a mai facut.de asemenea si cei ce acuza un arhiereu daca acesta nu este judecat si gasit viovat de ceilalti arhierei,sunt sub afurisenie canonica.Nu eu spun acesta ci dreptul canonic.Iar dreptul canonic se constitue pt ortodoxie din canoanele soboarelor ecumenice si nu din parerile unora sau ale altora.
|