Sigur ca rugaciunea este necesara, nu am negat asa ceva, dar nu trebuie sa fie o rugaciune pasiva. Nu trebuie sa astept sa vina Dumnezeu sa-mi puna pe masa un sac cu bani, daca vreau bani, intelegi? Eu trebuie sa muncesc, dar ca sa muncesc am nevoie de sanatate. Aici cred ca trebuie sa intervina si sa lucreze rugaciunea, in actiune si asta numai daca eu o fac. Si un hot are nevoie de actiune, nu-i asa? desi ceea ce face contravine normelor crestin-ortodocse.
Voiam sa mai spun ceva, un lucru pe care adesea il spun elevilor mei cand mai stam de vorba in afara orelor de curs si eu stiu de ce spun asta: credinta trebuie s-o porti mereu in suflet, de Dumnezeu ai nevoie mereu, nu trebuie sa-l gasesti pe Dumnezeu numai dupa ce te-a lovit pacatul, durerea sau te simti infrant, cazut si vrei sa te ridici.
Vezi, discutia asta este extrem de vasta, in sprijinul ei trebuie multe argumente. Eu am vorbit extrem de simplist si la modul general de aceea, poate nici nu se intelege bine ce-am vrut sa punctez.
|