"Daca nu am "negocia" incontinuu cu Dumnezeu sub forma rugaciunilor noastre si a cetelor de Sfinti am fi demult pierduti"
Ei... hai sa nu ne aventuram in asemenea judecati. Eu unul nu sunt treaz ca sa vad asa ceva. Eu ma incred in Domnul si cred ca El ingaduie cat are socoteala ca e de ajuns ragaz pentru pocainta. Iar mai departe poate parintii imbunatatiti sa ne spuna cum e cu rugaciunile si ce da Domnul pentru rugaciunile sfintilor Lui..
As zice ca mie nu imi pare venirea lui Hristos un eveniment negativ, atata doar ca nu suntem noi pregatiti - iar din pricina asta ne temem. Ne temem de judecata, ca acolo ne stim cu datorii mari, dar altfel... zicem si la Crez ca "astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie"...
Asadar nu imi place termenul "pierduti", pentru ca pentru crestini venirea lui Hristos si deci sfarsitul timpurilor si al timpului nu inseamna "pierdere" decat prin prisma nepregatirii...
Asadar rugaciunile noastre ar fi bine sa fie pentru intarire si mai ales mila lui Dumnezeu, pentru iertarea noastra si pentru curatirea noastra. Ca Dumnezeu rinduieste atunci dupa cum socoteste drept, din mila Lui, cat mai avem ragaz sa ne punem pe Calea cea mantuitoare.
|