View Single Post
Vechi 22.04.2008, 09:55:28
CatalinM CatalinM is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Doamne fereste, n-am spus ca ne sunt dusmani! Am spus ca suntem despartiti, ceea ce e cu totul altceva. Omul de rand n-are nici o vina ca s-a nascut in mediul catolic, dar sa stii ca nu e chiar asa nestiutor in ce priveste diferentele dogmatice. In vest, cel putin in Franta, unde am eu niste cunostinte, exista scoli catolice la nivel de liceu si scoala generala de la noi. Iar cei ce merg la biserica regulat, duminica, la sarbatori si duc o viata apropiata de cele ale credintei cunosc lucrurile astea care tin de dogma, la fel ca si la noi. Le afla din predicile duminicale, din lecturi.
Spuneai undeva ca ne pierdem in amanunte. Pe pozitia asta mizeaza si sustinatorii ecumenismului nivelator, adica pe pietism si sentimentalism, lipsit de trezvie, vorba Parintilor imbunatatiti. Asta ni se cere in primul rand, trezvie, discernamant, responsabilitate, pentru a nu cadea in inselare.
E adevarat ca ne uneste iubirea lui Hristos, caci EL ne iubeste oriunde am fi. Iar noi, in virtutea aceste iubiri avem chemare si porunca de a-i iubi pe toti, dar nu mai inainte de a-L iubi pe Dumnezeu, Pe Hristos care e Adevarul. Asa ca, mai intai Adevarul si mai apoi iubirea.
Reply With Quote