Citat:
În prealabil postat de georgeval
In teologia ortodoxa nu exista o ierarhizare intre Scriptura, Traditia si Biserica. Scriptura fara Traditie, fara explicarea liturgica si fara aplicarea ei in Liturghie si in celelalte Taine ,se usuca, se desfigureaza. (V.Vedernicov), sau Sf. Traditie vorbeste acolo unde tace Sf Scriptura (SF. Irineu de Lyon),iar Traditia si Scriptura fara comunitatea credinciosilor (Biserica)inceteaza de a mai fi Calea, Adevarul si Viata. In teologia occidentala din pacate asistem la doua extreme, fie se accentueaza primatul pappei, fie se transforma Scriptura intr-un "papa de hartie"
|
Este Biblic ceea ce sustii tu?
argumenteaza-mi te rog!Biblic!
Cum poti afirma despre Cuvantul lui Dumnezeu,care era inca de la inceput, ca ar putea sa se usuce?
citeste pilda celor 10 fecioare
toate aveau candele.Si toate aveau Untdelemn Sfant in candele!fara exceptie!
ce este candela?
"Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele, si o lumina pe cararea mea." (Ps. 119:105)
2Tim 3:16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire,pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună"
Chiar si necitita, Biblia continua sa aiba putere, iar daca tu o vei deschide, la orice moment, cu o inima smerita si cu o dorinta sincera de a gasi pe Domnul, El va lucra in inima ta, prin puterea Cuvantului Sau