O iubitule frate Rdmed ! Ce copii suntem, nu ? Am spus deja ca sunt fatarnic si sunt fatarnic ! Ca stiu si inteleg si simt ca sunt. Stiu destul de multe despre Dumnezeu si credinta si nu le pun in aplicare decat cu cuvantul, deci sunt fatarnic. Ma dau ca sunt cine nu sunt. Dar frate, tu judeca, ca si eu judec, precum am spus. Si chiar acum te judec ! Ca sunt ultimul om ! Macar ai citi tot ce am scris sau ti-a sarit in ochi doar ultimele cuvinte ?
Tu nu esti fatarnic, esti un sfant in viata, nu ? Hai sa ne intalnim, ca sa-ti bat metanie mare, preasmerenia dvs si sa va sarut dreapta. Izvorati sfintenie, nu ? Smerenie prost inteleasa ? Cand este smerenia bine inteleasa ? Mereu este prost inteleasa de catre cei ce nu o au, ticalosule ! Ai cumva paie in amandoi ochi ? Sau vezi cumva sange pe monitor ? Unde e autoflagelarea ? Sau esti dominican. O, iarta-ma preasmerite, esti preaintelept, nu ? Cumva ce am zis e cumva iarasi foarte nepotrivit, nu ? Izvorati intelepciune la tot cuvantul, nu preasmerite ? Sau tu nu recunosti in public cat de mic si neinsemnat esti ? Ca esti un fulg impodobit si mustesti de pacate ? O... iertati-ma ! Cum indraznesc sa pun intrebarile astea, preagrozavia dvs. Sunteti cel mai insemnat om din lume ! poate o sa aveti adepti, va vor si urma, mai stiti ? Poate in ghena.
Parintele Suru de la Timisoara spunea ce nu intelegi, nu judeca. Incearca sa le intelegi. Frumoase vorbe. Fa asemenea, ticalosule mandru ce esti si pune mana si citeste din Vietile Sfintitlor, ca nici o pagina nu ai citit. Si apoi raspunde la acest raspuns al meu. Hristos a inviat !
|