Citat:
În prealabil postat de ancah
Mirean: "credeti ca este potrivit sa primiti sfaturi de "planning" familial de pe un forum"
Oare "planning"-ul nu are mai degraba legatura cu actiunea, decat cu rugaciunea la Dumnezeu? :)
In privinta moralitatii, pot sa-ti spun cum gandesc eu: eu consider ca este imoral a face copii in postul Pastelui, cand gandul nostru trebuie sa fie la Iisus Hristos, Care Si-a dat viata pentru pacatele noastre. Iar copilul se naste din pacat "Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacatem-a nascut maica mea" (Ps. 50), nu asa se spune?
Asta in cazul in care persoana e constienta de importanta postului, asa ca initiatoarea acestui topic. Daca sotii nu dau importanta acestui aspect, atunci nici nu vor intreba, daca se cade sau nu sa faca copil in Postul Pastelui.
|
Era vorba pur si simplu de discretie. Ca sa nu spun de pretioasa "intimitate". Spuneam ca deciziile de acest fel se iau in cuplu, nicidecum cu recomandari ale forumului. Casatoria este o Taina, asa cum tainic ar trebui sa ramana tot ce se petrece in interiorul ei.
Nu puneam problema conceptiei unui copil in post, ci daca sfaturi in acest sens se primesc de la forumisti...
Ps. 50 - psalm de pocainta. Oare de ce?