View Single Post
Vechi 23.04.2008, 18:52:23
dorstor dorstor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.12.2007
Implicit

Te felicit ancah!Perfect.Deci poporul lui Dumnezeu in comuniune cu pastorii lui( si nu numai cu unii)nu poate gresi.Clar!numai poporul lui Dumnezeu nu poate gresi si nu o persoana.Asta inseamna recunoasterea ca gresita a infailibilitatii papale.Prin acesta s-a condamnat pur si simplu infailibilitatea papala care este a unei persoane.
prin punctul 33 se recunoaste ca exista biserici locale(inclusiv cea romano-papala)si ca nici o biserica locala nu poate modifica crezul si Euharistia.Pur si simplu este desfiintata pretentia bisericci papale de a fi biserica universala(catolica).De asemeni se desfiinteaza hotararile luate separat de biserica romano-papala si se recunoaste ca celebrarea Euharistiei in separatue voita de biserica romano-papala lezeaza chiar fiinta bisericii.Este pur si simplu recunoasterea erorilor bisericii romano-papale.Iti multumesc.mi-ai dat pe neasteptate tocmai argumentul a ceea ce sustineam eu.Nu stiu ce consecinte practice va avea acest pct33 dar eu il voi trimite la el pe oricine va mai sustine ca biserica romano-paoala a avut 21 de sinoade ecumenice.Si cand ma gandesc ca cunosteam documentul si am fost atat de superficial si nu am remarcat importanta a ceea ce ai citat.Te felicit inca odata si ma smeresc in fata ta acum pt aceasta.pentru altele nu stiu dar pt asta meriti umilinta mea dedicata tie
Reply With Quote