Citat:
În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
Ziua in care va veni Sfantul Apostol Pavel, este ziua in care se vor intalni crestinii deci este o zi de odihna. Eu asa inteleg.
Mi se pare logic ca strangerea, care este in stransa legatura sau echivalent cu colecta, si despre care vorbeste aici Sfantul Aposol Pavel are loc cu o zi inainte de ziua de odihna sau chiar in ziua de odihna cand crestinii se intalneau. Daca sambata ar fi fost ziua de odihna, strangerea ar fi trebuit sa aiba loc vinerea sau sambata. Dar daca strangerea are loc in ziua intai a saptamanii, adica Duminica, pentru mine e clar ca intalnirea crestinilor se facea Duminica, si aceasta era ziua de odihna.
|
Strangerea nu se facea numai in ziua de odihna ci in orice zi in care era nevoie sau cand era mai bine sa se faca. Nu contest ca s-a facut o strangere in ziua intaia a saptamanii (duminica). Dar asta nu face din aceasta zi, o zi sfintita de Dumnezeu. Daca cineva imi arata un singur verset in care Dumnezeu a sfintit si binecuvantat o alta zi din saptamana, in afara de ziua a saptea, eu voi respecta acea zi. Dar pana atunci.... "ce binecuvantezi Tu, Doamne este binecuvantat pe vecinicie"(1 Cronici cap 17:27).