Citat:
Īn prealabil postat de nicoleta23
Sunt ortodoxa si gandurile mele sunt foarte ortodoxe. Ideea unei casatorii albe mi-a venit citind Viata si minunile Sf. Lavrentie de Cernigov.Sfantul dadea binecuvantari pentru casatorii albe.Erau in lume, casatoriti, dar traiau ca si calugarii.Erau vremuri grele pentru manastiri si Sfantul a binecuvantat o astfel de cale.Tot Sfantul i-a tuns rasofori pe amandoi dupa un timp, nu stiu daca in taina sau nu(adica daca s-au dus la manastire sau au ramas in lume).Cred ca sunt ceva calugari ascunsi printre noi si nu poarta hainele consacrate, dar sunt calugari.
|
Si eu am citit viata Sfantului Lavrentie de la Cerningov si m-a impresionat mult, ca toate vietile de sfinti.
Draga Nicoleta, problema celor care ti-au raspuns la topicul tau este ca vorbesc din auzite, din banuite sau, in cel mai bun caz, din carti. Casatoria alba este posibila si in zilele noastre, dupa umila mea parere izvorata din si mai umila mea experienta. Eu m-am casatorit cu sotul meu din dragoste si din dorinta de a forma o familie impreuna. Nu e bine omul sa fie singur, de asta Dumnezeu a creat barbatul si femeia. Numai cei puternici pot duce greul vietii singuri. Dumnezeu a facut sa nu avem copii, cel putin pana acum. De cativa ani insa recunosc ca nici nu am mai incercat, si asta nu pentru ca ne iubim mai putin, pur si simplu asa au evoluat lucrurile de la sine, fara sa le planificam sau sa ne impunem. Deci eu zic ca acolo unde este dragoste orisice se poate, cu voia lui Dumnezeu.
Citesc din Binecuvantarea Casei - scriere pe cadranul unui ceas sculptat pe un trunchi de copac, cumparat de la Schitul Darvari :
Unde-i credinta, acolo e iubire,
Unde-i iubire, acolo e pace,
Unde-i pace, acolo e binecuvantare,
Unde-i binecuvantare, acolo e Dumnezeu,
Unde-i Dumnezeu... acolo sunt si Eu.