View Single Post
Vechi 27.04.2008, 00:04:58
Abell's Avatar
Abell Abell is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.09.2005
Locație: Suceava
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Abell
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin44
Pentru Abell
Ce e omul? Robot fara vointa proprie?
Departe de mine asemenea afirmatie, rezumatul (daca vreti) ale celor scrise mai sus de mine arata cam asa:
Dumnezeu prin Iisus Hristos a oferit o mantuire completa prin jertfa pe cruce.
Manuirea acesta este disponibila oricarei persoane de pe pamant.
Odata acceptata acesta Mantuire (iertare de pacate)ea devine disponibila in perimetrul in care Dumnezeu o da: adica Iisus Hristos.
Deci sunt mantuit daca:
- Traiesc in Iisus Hristos si pentru Iisus Hristos (cine ma iubeste pazeste poruncile mele)
- trairea cu Iisus Hristos este vizibila (nu doar mistica) este observata in roada pe care o rodeste Duhul Sfant in mine (si anume faptele bune)
- Faptele bune pe care le fac sunt roada Duhului (deci nu am merit pt ele). E meritul Domnului si al Duhului Sfant.
"Lucrati manuirea voastra" se refera la pozitia in care trebuie sa fim adica in Isus Hristos facand voia tatalui.
La sfarsitul vremii cand diavolul cu toti ai lui vor fi inchisi pe vecie in infen, cand Dumnezeu va ridica biserica Sa cand nimeni nu va mai pacatui pentru ca ispititorul nu ami e: atunci vom gusta cu adevarat mantuirea din plin, mantuire care ni sa dat, am avut-o si am dus-o pana la sfarsit.
Mantuirea e un proces care tine o viata. O avem deja, disponibila, oferta dar nu inca pe deplin
Sper ca acum fac sens cele scrise de mine.
Numai bine Florin B.