Citat:
În prealabil postat de Chriss-tian78
Citat:
În prealabil postat de Chriss-tian78
11. Si a vazut cerul deschis si coborandu-se ceva ca o fata mare de panza, legata in patru colturi, lasandu-se pe pamant.
12. In ea erau toate dobitoacele cu patru picioare si taratoarele pamantului si pasarile cerului.
13. Si glas a fost catre el: Sculandu-te, Petre, junghie si mananca.
14. Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, caci niciodata n-am mancat nimic spurcat si necurat.
15. Si iarasi, a doua oara, a fost glas catre el: Cele ce Dumnezeu a curatit, tu sa nu le numesti spurcate.
16. Si aceasta s-a facut de trei ori si indata acel ceva s-a ridicat la cer.
Fapte10,11-16
Dumnezeu a facut toate bune foarte, nimic nu e necurat. Indicatiile pe care lea dat Dumnezeu evreilor referitor la alimentaie tin cont doar de clima din regiune, daca nu stii geografie, informeazate.
|
ma scuzati pt greseli, am luat textul de pe internet: http://www.resurse-ortodoxe.ro/Biblia/NT/FA/10_index.html
|
Daca citim mai departe in Faptele Apostolilor cap. 10, unde este prezentata vedenia cu animalele, nu mai trebuie sa facem noi pe teologii. Apostolul Petru explica clar vedenia. In vers. 28 scrie: "Stiti, le-a zis el, ca nu este ingaduit unui iudeu sa se insoteasca cu unul de alt neam, sau sa vina la el; dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat". Despre oameni era vorba in vedenie, nu despre animale. Pentru lamuriri: de citit tot capitolu 10 din Faptele Apostolilor.
Impartirea in animale curate si necurate nu s-a facut pentru evrei. Dumnezeu i-a poruncit lui Noe, sa ia cu el in corabie cate sapte perechi de animale curate si cate o pereche din animalele necurate (Facerea cap.7:2). Pe atunci nu exista nici urma de evreu.