View Single Post
Vechi 28.04.2008, 21:43:43
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cod_gabriel
Citat:
În prealabil postat de dianamangiurea
In Vechiul Testament se afirma ca porcul este un animal necurat, deci care nu trebuie mancat. Intrebarea e: De ce nu s-a introdus aceasta lege in viata de zi cu zi a credinciosilor.Cum se face ca nimeni nu a auzit si nu mai tine cont de acest capitol?
Raspunsul il gasesti nu in Vechiul, ci in Noul Testament:
"15. Nu este nimic din afară de om care, intrând în el, să poată să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care îl spurcă.
16. De are cineva urechi de auzit să audă.
17. Și când a intrat în casă de la mulțime, L-au întrebat ucenicii despre această pildă.
18. Și El le-a zis: Așadar și voi sunteți nepricepuți? Nu înțelegeți, oare, că tot ce intră în om, din afară, nu poate să-l spurce?
19. Că nu intră în inima lui, ci în pântece, și iese afară, pe calea sa, bucatele fiind toate curate.
20. Dar zicea că ceea ce iese din om, aceea spurcă pe om.
21. Căci dinăuntru, din inima omului, ies cugetele cele rele, desfrânările, hoțiile, uciderile,
22. Adulterul, lăcomiile, vicleniile, înșelăciunea, nerușinarea, ochiul pizmaș, hula, trufia, ușurătatea.
23. Toate aceste rele ies dinăuntru și spurcă pe om."
Legea Vechiului Testament nu mai e in vigoare de 2000 de ani.
Dupa parerea mea, acesta a fost pastrat in Biblie ca referinta - e greu de inteles Noul Testament fara sa cunosti pe cel vechi. Isus a fost vestit de proorocii Vechiului Testament, David, din neamul caruia venea El, e din Vechiul Testament, etc.
In Matei cap. 15:10-20, este prezentata aceeasi tema. In versetul 20, Domnul Iisus Hristos concluzioneaza: "a manca cu mainile nespalate nu spurca pe om". Cred ca aici nu este vorba de animale curate sau necurate. Pentru farisei, curatia sau necuratia unei mancari era conditionata si de ritualul spalarii mainilor. Domnul Iisus Hristos desfiinteaza acest ritual facand toate mancarurile curate. Posibil sa gresesc. Oricum, nu cred ca Domnul Iisus Hristos sau apostolii sai au mancat vre-odata ceva ce Dumnezeu a numit necurat de la inceputuri.
Reply With Quote