aceeasi problema am avut si eu. un preot a spus ca, pentru cei care nu au avut lumanare aprinsa atunci cand au murit, e bine sa li se aprinda o lumanare in altar, in noaptea de Inviere, atunci cand vine Lumina. am ridicat din sprancene si pentru ca eram nedumerit am intrebat pe duhovnic. acesta a ras cu pofta si m-a intrebat: "mai alin, dar oare celor care au murit in pustie cine le-o fi aprins lumanare? dar miilor de soldati cazuti pe front? sau sfintii din inchisori? pentru toti acesti sfintiti oare cine a aprins lumanari? si oare nu sunt sfinti? oare nu petrec cu dreptii in Rai din cauza lumanarii lipsa?".
in alta ordine de idei si aceasta problema face parte din categoria "de la babe citire".
insa, sfatul meu alexandra, pe cat poti nu te certa cu mama ta. si daca asta este mangaiere pentru ea, explica-i, dar nu te contrazice. ajut-o si fa asa incat sa aiba liniste si sa fie impacata ca a facut tot ce i-a stat in puteri pentru ca mama sa sa treaca la cele vesnice pregatita. eventual poate inlocui lumanarea cu o candela care va arde mult mai mult timp si atunci sa fie linistita ca este lumina la capataiul ei chiar si cand lipseste mai mult.
Doamne ajuta!
|