Am 23 de ani si de o luna port batic in biserica. M-a convins faptul ca mi-a spus mama sa port batic la rugaciune :rolleyes:..si m-am mai documentat.
Argumentul meu de a nu purta era ca nu smintesc alte persoane pt ca parul meu este rar si nu iese in evidenta. Pana cand m-am trezit in timpul slujbei ca ma uitam insistent la o femeie care era in fata mea si care avea un par rar si neingrijit.
Atunci mi-am spus ca urat, frumos, tot atrage atentia altor persoane si mai bine sa il acopar.
Acum cred ca atrag atentia pt ca port o esarfa neagra cu care acopar tot parul si sigur asta iese in evidenta, mai ales ca acum cu atat mai mult se uita lumea la mine in biserica.
Dar macar stiu ca nu mai este vina mea ca smintesc, eu fac ceea ce trebuie:)
Femeile stiu ca trebuie sa poarte " ceva " pe cap, motiv pentru care le vezi la biserica cu parul lung, despletit,dar avand intr-adevar pe cap o banda de material sau o esarfa pusa sa le tina bretonul, sau coafat in sus si pus deasupra batic, de zici ca ai un extraterestru in fata, atragand atentia.[si nu sunt exemple rar intalnite]. S-a inteles gresit toata povestea baticului si in loc sa il purtam cu smerenie, ne mandrim.Cum ar spune parintele meu duhovnic, ne mandrim cu smerenia..
Doamne ajuta!
|