Citat:
Īn prealabil postat de valivalivali
Citat:
Īn prealabil postat de ancah
II Timotei 2,2: "Si cele ce ai auzit de la mine, cu multi martori de fata, acestea le incredinteaza la oameni credinciosi, care vor fi destoinici sa invete si pe altii."
|
si cele auzite de la Pavel le avem acum scrise pe paginile Scripturii....
ai jucat vreodata telefonul fara fir?
daca avem Sursa, de ce sa nu citim direct?
Domnul sa ne binecuvanteze!
|
Am jucat si eu telefonul fara fir, dar acesta este un joc copilaresc si nu are legatura nici cu biblia si nici cu Sfanta Traditie.
In biblia ortodoxa scrie Sf. Apostol Petru referitor la talcurea Sfintei Scripturi:
"20 Aceasta stiind dinainte ca nici o proorocie nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia; 21 Pentru ca niciodata proorocia nu s-a facut din voia omului, ci oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu au grait , purtati fiind de Duhul Sfant".
Ar fi prea multe de spus, dar s-au spus de atatea ori, incat nu-si mai are rostul repetarea, daca cei care contesta Sfanta Traditie nu pun mana sa citeasca si sa se documenteze cu privire la Sfanta Traditie. Sfintii Parinti care au participat la cele 7 Sfinte Sinoade Ecumenice, sunt totodata si autori de omilii,care sunt luari sub lupa a textelor biblice, intru Duhul Sfant. Deci ei nu interpreteaza cu de la ei putere, ci sub influenta Duhului Sfant.
S-au facut afirmatii, conform carora Sfanta Traditie nu ar respecta Sfanta Scriptura si alte babilonii asemanatoare. Puneti mana si cititi si veti vedea ca acest lucru, pe care il afirmati voi, cei care apartineti religiilor neoprotestante, nu corespunde adevarului.
Sa citim direct din biblie, si sa citim interpretarea Sfintilor Parinti, ca sa fim siguri ca am inteles corect.
Dar daca nu puneti mana sa cititi, atunci nu faceti altceva, decat sa bateti pasul pe loc si sa va bagati in cap idei gresite despre biblie. Biblia trebuie citita si inteleasa corect. Asa ne cere Sf. Apostol Petru.