View Single Post
Vechi 03.05.2008, 13:33:22
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TFL
Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Biblia e singura carte adevarata si nu au nevoie de nimeni ca sa o citeasca, sa o inteleaga. Ca daca citesti Biblia, e de ajuns.
tu asa ai facut?
Nu,nu stiu de unde intelegi ca eu asa am facut. Am citit din Biblie, am fost la seri de cateheze, unde preotul explica pasaje din Biblie, la Sf Liturghie, unde se citeste fragment din Biblie, apoi pe baza acestuia preotul isi alcatuieste predica, am citit si alte carti, m-am uitat putin si peste ce s-a intamplat in istorie, cum unii au inteles gresit, au dat nastere la erezii, iar Sfintii au fost nevoiti sa-si paraseasca anonimatul, locul de retragere in rugaciune si sa ia atitudine, sa scrie lucrari care au ramas peste ani.
Protestantii pierd toata aceasta invatatura, experienta altora de traire in ortodoxie adevarata. Spun: "si aceia au fost oameni ca si mine!" Dar nu ii vad eu pe ei scriind lucrari, ca Sf Grigorie Teologul, de exemplu. Sau sa iasa de la ei invataturi ca acelea din Vietile Sfintilor, pe care eu le gasesc folositoare chiar in zilele noastre (pe unele).
Propun protestantilor sa citeasca macar cate ceva din acestea, asa, de curiozitate. Din cate imi inchipui, din punctul lor de vedere nu ar fi pacat sa le citeasca, si totusi nu le inteleg refuzul. Sau, de ce nu vin la o adunare, de exemplu, cand ne vorbeste parintele Teofil Paraianu. De ce atata incrancenare? Nici nu vor sa auda! Probabil se tem ca vor fi convinsi sa vina spre ortodoxie, sa creada in Sfinti, si nu-i lasa mandria! Chiar le-am propus protestantilor acestea, si nici nu au vrut sa auda!! DE CE?
Reply With Quote