nu stiu daca s-ar converti..cel putin nu cred ca acum...iar cat tine de parerea ei fata de ortodocsi, nu pot spune ca n-o intereseaza..insa in discutiile noastre despre religie, ea castiga de obicei, datorita faptului ca ea e mai in tema decat mine..citeste Biblia, pe cand eu recunosc ca nu am citit-o...am si eu unele cunostinte, dar cred ca nu am resursele necesare pentru a o putea convinge si nici nu stiu de unde ar trebui sa incep...
in plus, uneori, cand discutam amamnuntit despre o anumita problema legata de religie, cand termin ce am de spus si incerc sa o fac si pe ea sa creada ca asa e, imi adreseaza cate o intrebare, care ma pune si pe mine in impas..si imi da de gandit..si am ce cauta raspunsul...de fapt argumentul cu ajutorul caruia pot demonstra validitatea afirmatiei...
cum spuneam, nu stiu exact de unde ar trebui sa incep sa o conving sa se converteasca, pentru ca, de obicei, are cate un "contra-exemplu"(contra-exemplu cred ca e prea mult spus)cu care imi distruge afirmatiile facute anterior.
n-as vrea sa o conving sa se converteasca de dragul meu...ci de dragul credintei...sa creada ea insasi ortodoxism..
eu sunt ortodox in adevaratul sens al cuvantului, dar acum am un motiv in plus sa incerc sa aflu mai multe despre ortodoxie, despre fundamentele ei..
|