View Single Post
Vechi 04.05.2008, 20:11:08
antoniap
Guest

Implicit

Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si ale Tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi!

Va trimit si eu aceste rugaciuni necanonice scrise intr-un moment de mare tristete, sub influenta a doi mari duhovnici:

Rugaciuni de lauda

Prasfanta Treime, preaslavita sa fiti intru toti vecii!

Preasfinte Doamne Iisuse Hristoase, Preaslavite Imparate Ceresc, preaslavite sa fie: Preasfanta Intrupare, Preasfanta Nastere, Preasfanta Vietuire pe Pamant, Preasfantul Botez, Preasfintele Minuni, Preasfanta Misiune Divina pentru care V-ati intrupat, Preasfintele Patimi, Preasfanta Inviere, Preasfanta Inaltare a Preasfintiei Voastre, Preasfanta Pogorare a Preasfantului Duh pentru noi, pacatosii!

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Preasfanta Imparateasa Cereasca, Preabuna Maica a Ortodocsilor, binecuvantata sa fiti intru toti vecii! Preaslavite sa fie : Nasterea Preasfintiei Voastre, Preasfanta Vietuire, Preasfanta Misiune incredintata, Preasfintele Minuni, Preasfanta Mila prin care ne ocrotiti pe noi, pacatosii!

Sfinte Ierarhii de Sfinti Ingeri, bucurati-va intru toti vecii!

Tuturor Sfintilor, bucurati-va intru toti vecii! Binecuvantate si slavite sa fie pildele de vietuire in smerenie, curatie, ascultare, post, rugaciune si fapte bune precum si Preasfintele Daruri incredintate de Preasfanta Treime, prin care savarsiti minuni pentru noi, pacatosii!

Rugaciuni de multumire

Preasfanta Treime, Va multumesc:
- pentru bucurii si pentru necazuri;
- pentru sanatate si pentru boala;
- pentru prieteni si pentru dusmani;
- pentru castig si pentru paguba, caci toate cu intelepciune mi le-ati daruit!

Preasfinte Doamne Iisuse Hristoase, Preasfinte Imparate Ceresc, Preasfant Fiu al Preasfantului Dumnezeu, Va multumesc pentru ca: si pentru mine V-ati intrupat, si pentru mine ati savarsit si savarsiti minuni, si pentru mine ati patimit, si pentru mine ati primit moarte pe cruce, si pentru mine ati inviat, si pe mine, pacatosul, ma chemati in Preasfanta Imparatie Cereasca!

Preasfanta Nascatoare De Dumnezeu, Preasfanta Imparateasa a Rugaciunii, Va multumesc pentru pildele de smerenie, curatie, ascultare, rabdare si staruinta in rugaciune precum si pentru grija cu care ma miluiti si ma ocrotiti pe mine, pacatosul.

Sfinte Ierarhii de Sfinti Ingeri, va multumesc pentru dragostea cu care ma ocrotiti pe mine, pacatosul!

Tuturor Sfintilor, va multumesc pentru cartile scrise si pentru povetele date cu vietile, cu faptele si cu insesi vietile Sfiintiilor Voastre! Va multumesc pentru sarguinta cu care mijlociti pentru mine, pacatosul!

Rugaciuni de cerere

Preasfinte Doamne Iisuse Hristoase, Preasfinte Imparate Ceresc, Va rog staruitor, daruiti-mi intelepciune ca sa Va pot multumi din inima pentru toate asa cum m-ati povatuit! Sa va fiu recunoscator pentru bucurii, cantandu-Va psalmi si spunand: ,,Fara Preasfintia Voastra n-as fi putut face nimic! Sa va multumesc si pentru necazuri, deoarece prin aceste doctorii amare imi vindecati ranile sufletesti, ajutandu-ma sa-mi vad pacatele si sa-mi schimb viata in acord cu voia Preasfintiei Voastre!
De aceea, ajutati-ma sa ma rog nu numai in vremea necazului, ci neincetat, asa cum m-ati sfatuit prin glasul Sfantului Apostol Pavel!
Ajutati-ma sa-mi vad multimea pacatelor mele, ca sa le pot marturisi!
Ajutati-ma sa postesc cu trupul si cu sufletul1
Ajutati-ma sa nu mai judec pe nimeni, pentu ca si eu, pacatosul, sa pot fi iertat de multimea faradelegilor mele!
Ajutati-ma sa respect Preasfintele Porunci ale Preasfintei Evanghelii: sa-L iubesc pe preasfantul Dumnezeu din Toata inima si din tot cugetul si pe aproapele meu ca pe mine insumi.
Stiu ca imi cunoasteti necazul si cred ca Preasfintia Voastra imi puteti ierta pacatele, ma puteti milui si ocroti acum si in vecii vecilor. Deci, Va rog: miluiti-ma pe mine, pacatosul!
Ajutati-ma astfel, incat sa se faca voia Preasfintiei Voaste. Ajutati-ma sa pun inceput bun pocaintei celei adevarate! Amin.

Preasfanta Treime, Preasfinte Doamne Iisuse Hristoase, Preasfanta Maica si Fecioara Maria, miluiti-ma pe mine, pacatosul!

Reply With Quote