Iosif:
“NU toti sfintii Bisericii sunt normativi pentreu credinta ortodoxa. Asa ca nu tot ceea ce au scris ei este si corect dpdv dogmatic.”
Atunci sa-mi zici tu frate Iosif care Sfinti sunt normativi si care nu,ca eu nu stiu…
Daca era doar un sfant care se lua (ca sa zic asa) de ecumenism,sau de ereziile catolice sau protestante atunci poate eram mai rezervat,dar atata timp cat avem zeci de Sfinti care au combatut ereziile si aceasta erezie ecumenista, inseamna ca trebuie sa-i credem .Sau poate tu te consideri mai intelept decat Sfantul Justin Popovici;sfintii de la sinodul V ecumenic; Sfantul Efrem Sirul; Sfantul Vasile cel Mare; Sfantul Ioan Gura de Aur….
:
“PAPISTASII NU AU PREOTIE NICI TAINE... VATICANUL NU ESTE BISERICA, CI UN SISTEM POLITICO-ECONOMIC SITUAT IN AFARA BISERICII, IAR PAPA CU TOTI CLERICII VATICANULUI NU SUNT URMASI AI APOSTOLILOR, NU AU PREDANIA SI SUCCESIUNEA APOSTOLICA... PAPISTASII SUNT FRANCOLATINI, IAR PE DEASUPRA SI ERETICI. PAPISMUL SE AFLA IN AFARA BISERICII..., SI PENTRU CA IN AFARA BISERICII NU EXISTA TAINE, PENTRU ACEASTA CLERICII PAPISTASILOR SI INSUSI PAPA, PENTRU NOI ORTODOCSII, NU AU PREOTIE, ADICA AU FOST TAIATI DE LA SUCCESIUNEA APOSTOLICA.”
“Canonul 6 al Sinodului V local de Ia Laodiceea (343) - „Nu este ingaduit ereticilor a intra in casa lui Dumnezeu daca staruie in eres."
”Canonul 32 al Sinodului V local de la Laodiceea - „Nu se cuvine a primi binecuvantarile ereticilor, care sunt mai mult absurditati decat binecuvantari."
„ Canonul 15 al Sinodului al Noualea din Constantinopol (861) „Cei ce propovaduiesc public eresul sau il invata in Biserici, sa fie indepartati de comuniunea cu credinciosii si afurisiti, ca unii ce fac schisma si sfarama unitatea Bisericii."
Sinodul de la Constantinopol din anul 1724 „Cei care vor dezerta de la Ortodoxie si vor parasi parintestile si dreptele dogme ale credintei si Predaniile obstesti ale Bisericii si vor decadea si se vor indeparta cu inovatii si cu credinte absurde si cu obiceiuri eterodoxe si vor falsifica si vor maslui adevarul Ortodoxiei, acestia nici nu mai sunt, nici nu se mai numesc crestini cu adevarat, ci se taie si se despart de totalitatea madularelor Bisericii si a crestinilor, ca niste eterodocsi si inovatori si se izgonesc afara din sfantul staul ca niste oi raioase si madulare putrede."
Sfantul Efrem Sirul (+379) „Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai de cei cati murdaresc sfanta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!”
Sfantul Vasile cel Mare:” Una este crima care se pedepseste acum cu asprime: nepazirea Predaniilor Parintilor. Sa ne luptam pana la sfarsit ... nu pentru bani, nu pentru slava... ci pentru a dobandi de obste comoara credintei sanatoase si sa ramanem luptandu-ne.”
Sfantul Ioan Gura de Aur (+ 407) „DACA CINEVA CONTRAFACE MACAR O MICA PARTE A CHIPULUI REGELUI PE MONEDA REGALA, IN FELUL ACESTA O FALSIFICA; LA FEL SI IN CREDINTA CEA ADEVARATA, ACEL CARE VA SCHIMBA CHIAR CAT DE PUTIN IN EA, O VATAMA PE TOATA. CACI DACA, PE DE O PARTE, DOGMA ESTE RASTALMACITA, SI INGER DE AR FI, SA NU-L CREDETI. NIMIC NU FOLOSESTE VIATA VIRTUOASA, DACA CREDINTA NU ESTE SANATOASA."
CATOLICII AU CONTRAFACUT O PARTE DIN CREDINTA PRIN INTRODUCEREA LUI FILIOQUE ?AU CONTRAFACUT. DECI AU VATAMAT TOATA CREDINTA SI DE ACEEA NE-AM SI DESPARTIT DE EI LA 1054.
Te intreb :ai citit toate citatele din Sfintii care scriu impotriva ecumenismului si a ereziilor ? Daca da eu nu stiu ce mai ai de zis,sau tu te crezi mai destept decat toti cei 40 de sfinti ? Sfintii care au intrat in legatura cu energiile necreate ale lui Dumnezeu,care au fost indumnezeiti ,care au ajuns la nepatimire poate nu au scris tot corect dpdv dogmatic- asa crezi tu – iar tu care esti un simplu credincios tu sti ce si cum .ADICA EI POATE AU GRESIT SI TU NU . EU CRED CA ESTE INVERS:TU ESTI IN GRESEALA SI EI NU.
ASA CA EU O SA-I ASCULT PE EI CARE SUNT IMPOTRIVA EREZIILOR DE TOT FELUL,SI IMPOTRIVA EREXIEI ECUMENISTE.
|