View Single Post
Vechi 05.05.2008, 06:35:05
dragomirna dragomirna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2007
Implicit

Sf Atanasie: "Daca voiesti sa savarsesti rugaciune buna si placuta lui Dumnezeu, ridica-te si leapada din tine atractiile patimase si grijile lumesti, desparte mintea ta de toate gandurile si visarile, curateste-ti inima de poftele cele intinate, leaga-ti toata voia, intoarce-ti fata de la trup si de la cugetarile trupesti - si inalta-te cu toata dorirea ta catre Dumnezeu. Caci rugaciunea nu este altceva decat uitarea acestei lumi vremelnice si a tot ceea ce este in ea, dupa cum spune proorocul catre Dumnezeu: Doamne, ce sa caut in cer sau pe pamant, in afara numai de chipul Tau cel slavit? Si acum Tu stii ca nimic nu voiesc cu adevarat decat sa fiu nedespartit de Tine in rugaciunea mea si sa ma lipesc cu atentie si cu dragoste de frumusetea Ta. Unii isi doresc bogatie, altii slava, altii castig, iar eu am numai o dorinta si o nazuinta, sa ma unesc cu Tine si, asa cum focul patrunde fierul, asa sa fiu si eu inflacarat de harul Tau. Si atunci, precum fara indoiala nadajduiesc, Tu ma vei curati de toate patimile si vei face sufletul meu stralucitor."
Reply With Quote