Subiect: Cum va rugati?
View Single Post
Vechi 07.05.2008, 11:21:10
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Rugaciunea trebuie sa se impleteasca cu faptuirea.
Parintele Cleopa recomanda pentru mireni 1 ora de rugaciune dimineata si 1 ora seara cel putin (nu zic ca as face eu asa ceva).
Zice dansul ca dimineata cum ne trezim din somn sa dam cu un pic de apa rece pe fata sa fuga somnul si sa citim rugaciunile de dimineata si o rugaciune catre Maica Domnului (paraclisul sau acatistul) iar seara inainte de a merge la culcare sa ne rugam zicand rugaciunile de seara si o alta rugaciune spre Maica Domnului.

La rugaciune sa ne ferim de a simti - daca simtim caldura sau dulceata in gura sau vedem ceva sau altele care cad sub cele 5 simturi - sa fim siguri ca sunt inselari de la diavoli.

Si sa fim atenti la cele ce citim si sa incercam sa le intelegem.

Iar a duce rugaciunea pana la simtirea inimii...sa fim atenti ca nu cumva sa vina vreun diavol sa ne dea lacrimi de mandrie cum ca "ia uite ce simt eu" sau "ia uite ce simtire duhovniceasca am" si noi sa credem ca am primit pe Duhul Sfant dar am primit pe diavolul.

Si sa ne ferim de ideeile new age care ne invata sa practicam gresit rugaciunea transformand-o in meditatie transcendentala sau yoga dar in niciun caz in rugaciune.

Si ma refer aici la exercitiile de respiratie.

Vedeti dumneavoastra ca Sfantul Simeon Noul Teolog in niciun caz nu folosea exercitii de respiratie cand se ruga si a vazut prima data lumina necreata - ci zicea psalmi facand metanii.Pe langa aceasta mai tinea si post si normal respecta intreaga lege a darului.Si ce e mai important asculta de parintele lui duhovnic.

Astea cu tinutul respiratiei pentru mireni in timp ce zic "Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu milueste-ma pe mine pacatosul" este o mare inselare diavoleasca.
Si in loc sa ne apropie de Dumnezeu distruge chipul lui Dumnezeu in om.
Eu nu vorbesc asa din ce am auzit ci din ce am suferit datorita acestei nebunii.
Reply With Quote