View Single Post
Vechi 07.05.2008, 14:25:59
emanuel2007
Guest

Implicit

pai stati mai fratilor ca eu nam invinuit pe nimeni
eu nam spus nimic despre cei din BOR
ca de exemplu Sf. Ioan Iacob hozevitul a fost pe vechi si na slujit niciodata cu preotii de pe nou dar na spus ca cei de pe nou nau har sau ceva de genul acesta
el doar nu slujea cu cei de pe nou dar ii considera ortodoxi pe toti si mie mi se pare ca aceasta este pe departe cea mai indreptatita atitudine ; si sa luam in calcul ca lui i s-a aratat Maica Domnului si l-a sfatuit cum sa faca
la fel si sf. Iosif Sihastrul i s-a spus de sus ca nu trebuie sa dea anatema Biserica chiar daca schimbarea calendarului na fost corecta ; si el deasemenea n-a permis ucenicilor lui sa slujeasca vreodata cu preotii de pe nou
si sa ne gandim ca Sf. Ioan Iacob si Ioan Maximovici au facut parte din BOSV si totusi sunt canonizati si de BOR
Iar Sf. Ioan Maximovici s-a aratat cuiva impreuna cu Maica Domnului si a spus ca dreptatea este departea celor din BOSV ; dar eu cred ca este corect sa nu consideram deocamdata ca cei din BOR nu mai au har si deci sa consideram ca si ei sunt ortodoxi doar ca gresesc in problema calendarului ;