Rugaciunea este mijlocul de comunicare al nostru cu Dumnezeu, de apropiere de el. Sfiinti au cunoscut o mare inaltare duhovniceasca numai cu ajutorul rugaciunii. Nu stiu daca e vorba de o inclinatie innascuta in sensul ca harul rugaciunii este dobandit din nastere, dar stiu ca fara rugaciune, sfintii nu ar mai fi fost sfinti. Foarte putini ajung sa fie desavarsiti, adica sa fie cu trupul pe pamant si cu mintea in Rai. Sa va dau un exemplu cum erau Sfintii de demult:
Sf. SERAFIM de SAROV a trait pe la 1800 in RUSIA. Ani de zile a trait in pustnicie. La un moment i s a oferit un post de staret pe care l-a refuzat, insa in drum spre coliba lui din padure i a parut rau ca a refuzat.
Si s a rugat la Dumnezeu sa l ierte pentru aceasta parare de rau 3 ani. dar nu oricum, ci continuu.toata ziua si toata noaptea. TREI ANI DE RUGACIUNE NEINTRERUPTA. Se oprea doar pentru a manca niste paine uscata si sa doarma o ora, doua. A fost un calugar desavarsit. Arsenie Boca in timp in timp ce era la Athos a fost vizitat de Serafim care l-a invatat tot... iar boca la randul lui a uimit lumea cu minile lui, cu sfaturile lui, cu intelepciunea lui...
Toti sfintii au facut minuni:au vindecat boli, au dat orbilor vederea, etc...
TOATE ASTEA AU FOST OBTINUTE NUMAI PRIN RUGACIUNE
Unde a ti mai auzit voi in ziua de azi astfel de oameni, astfel de minuni? Unde a ti mai auzit azi ca un preot, un calugar a mai redat unui orb vederea sau a vindecat vreun paralitic??? Nu zic ca nu exista duhovnici buni. Va asigur ca exista. Dar unde a ti mai auzit de astfel de minuni care se obtin numai prin RUGACIUNE??? Daca cititi vietile sfintilor veti vedea ca sunt pline cu asfel de minuni. Si pe vremea aceea nu exista nici televizor, nici ziar, nimic. Poate ca nu m ai exista... Imaginati va o stire de genu ,, preotul cutarica l a inviat pe cutarescu la 5 zile dupa ce a murit’’. Pare incredibil nu? De astazi cand exista atatea surse de informatie nu se mai intampla astfel de minuni?
Raspunsul ar fi ca nu mai exista astazi asfel de oameni cu credinta asa de mare ca a sfintilor care in viata lor pamanteana au uimit lumea cu minunilor lor. De ce.. nu stiu. Ori exista dar stau in chilia lor si se roaga..
In trecut de asta se intamplau minuni ca sa creada lumea in Dzeu.
Va dati seama cati s ar intorce la Dzeu daca ar vedea o astfel de minune.
Astazi avem nevoie de o minune mai mult ca oricand. Imaginati-va ca bisericile noastre ortodoxe din satele stramosilor noastrii sunt inchise din lipsa de credinciosi care se duc la sectanti, adventisti etc.. SUNT PARASITE PENTRU SECTANTI. O astfel de biserica este din satul Putna langa manastirea Putna... DUREROS...
Eu unul ma indoiesc vor mai exista vreodata oameni care vor face asfel de minuni. Chiar cred ca biserica si mai ales rugaciunea va ocupa tot mai putin loc in inima oamenilor
|