View Single Post
Vechi 08.05.2008, 18:40:12
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

este o mare eroare in ceea ce spui.
daca mergem pe principiul omologarii… atunci Biserica, pana la imparatul Constantin cel Mare, nici macar n-a existat!
pt ca o Biserica sa fie canonica nu este absolut necesar sa fie si oficiala. de asemenea, caracterul oficial nu-I asigura canonicitatea acesteia.

Biserica canonica ce inseamna? adica respecta canoanele… dar daca tu-i numesti frati pe catolici, atunci e foarte probabil sa-ti vorbesc degeaba despre canoane.
canoanele, practic, sunt stalpii Bisericii. daca vrei sa distrugi Biserica, ataci stalpii. cum se ataca canoanele Bisericii? fie prin minimalizarea acestora, fie prin ignorarea totala a lor… cazuri DES intalnite in BOR.

eu ti-am dat explicatii bine intemeiate pt care BOR (si nu numai) este in neascultare fata de intreaga BO… iar tu vii si-mi spui ca suntem eretici pt ca asa a zis pr Cleopa.
BOSV nu este eretica pt ca asa a zis pr Cleopa… iar BOR nu este necanonica pt ca asa zice PS Episcop Flavian Ilfoveanul, ci pt ca nu respecta canoanele stabilite de Sfintii Parinti la cele 7 Sfinte Sinoade Ecumenice si pe care NIMENI nu le-a ridicat.

prin schimbarea calendarului se incalca INDIRECT canoanele. este adevarat ca nu este o dogma calendarul… dar prin schimbarea lui se incalca anumite date, criterii samd stabilite de Sf Parinti.
a-propos… la voi cate zile va avea postul Sf Ap Petru si Pavel? stiai ca limita minima admisa de Sf Parinti este de 8 zile? ia uite canonicii unde erau…
ca sa nu mai spun ca, in anumiti ani, postul Sf Apostoli, la voi, nici macar nu mai exista… cum a fost in 2002, parca.

dar daca tu nu intelegi esentialul, acestea deja sunt date prea pretentioase si nu vreau s-o lungesc. mai ales ca se stie foarte bine cate incalcari ale canoanelor se fac in BOR…
prin urmare, n-avem nevoie de recunoasterea Bisericilor oficiale.

consider ca ti-am dat suficiente explicatii, inclusiv pe cele din postarea anterioara pe care n-ai reusit sa le desfiintezi (oare de ce?). explicatiile tale sunt in continuare aceleasi? pt ca asa zice pr Cleopa? :)
crede-ma, noi nu respingem calendarul in sine, ci modul in care s-a efectuat schimbarea. s-a efectuat ignorand (neascultand) hotararile sfintilor parinti de pana atunci. putea fi vorba despre orice schimbare (asa cum au continuat sa apara), ca tot n-am fi acceptat-o… dar voi asta nu vreti sa intelegeti.