În prealabil postat de ory
Sofia,nu incepe si tu ca ma apuca fobia de credinciosii care nu sunt in stare sa gandeasca deliberat,cu propria minte,si care parca incep sa se inchine Parintelui Arsenie Boca,mai ceva ca la Hristos.
Oamnei buni,voi chiar nu aveti o parere personala,nu puteti sa va simtiti independenti in credinta?,si daca o aveti nu gasiti lucruri mai frumoase decat pedeapsa si teama,boala si pedeapsa.Doamne!,ma mai apuca si deprimarea!!!
Sa-ti fie frica nu,sa concepi nu stiu in ce zi,copii,sa-ti fie frica sa nu-i concepi,ca asa vrea muschii tai,sa-ti fie frica sa-i ucizi,dupa ce-i concepi,sa-ti fie frica,ca nu poti fi un om demn si folositor celor din jur,nu de astfel de situatii deosebite,care nu prezinta o asa consecinta distructiva,precum o exprimati.Reveniti-va in fire si nu va mai temeti atata,mai bine credeti si asigurati-va ca acest crezamant este sustinut de o inima deschia si blanda.Lasati pedepsele si prejudecatile la o parte,caci nu va folosesc la nimic,si mai degraba cred ca osandesc.
Constat ca Parintele acesta Arsenie Boca era cam rautacios fata de natura firava a omului...si scuze fata de admiratori,si putin afundat intr-o epoca apusa,caci nu-mi place,pe buna dreptate,sa citesc o carte din care sa sper a culege roadele binefacatoare ale credintei,si sa ma intalnesc atat de des cu blesteme,cu ponegriri,cu pedepse si restrictii uneori fara discernamant...eliminate,bine-nteles din mintea unui om care habar nu avea ce-nseamna casnicia si viata sociala.Dumnezeu sa ma ierte,dar pe unii oameni ai pot duce la deznadejde,iar pe altii,"cei puternici" ai pot face sa-i respecte "teoretic",afirmatiile,iar pe cea de pe urma categorie infima,si cea mai desavarsita,poate,sa le si urmeze...poate.
Cred ca forumul acesta ar trebui sa faca un protest inedit fata de CITATE SI IAR CITATE...personificate in caracterele necunoscute ale celor care le adopta sistematic.
|