Citat:
În prealabil postat de AndreiB
Mirean
acum vorbesc doar din punctul meu de vedere.
daca persoana cu care as forma o familie m-ar forta sa incalc astfel de reguli stabilite de catre Sfinti Parinti si alti preoti induhovniciti, m-as desparti. fara nici un regret.
da, pentru ca cine iubeste mai mult pe tatal, mama, sotul, sotia sau fratele/sora decit pe Dumnezeu, nu este vrednic de imparatia Lui.
Eu nadajduiesc sa formez o familie crestina. Daca nu, mai bine lipsa.
Asta este alegerea mea.
Daca o femeie simte ca si-ar pune in pericol sanatatea fizica si psihica si integritatea familiei, sa faca cum o indeamna constiinta.
Eu aici am vorbit despre ce anume zic regulile Bisericii, nu despre ce vor sa faca sau pot sa faca unii oameni.
|
Prietene, inainte de a fi asa radical citeste Sf. Scriptura. Iarta-ma ca-ti spun, dar scrii despre o posibila sotie ca si cum ai spune ca-ti iei o piesa de mobila care corespunde sau nu camerei in care vrei tu sa o pui. Iubirea, prietene, este un dar divin. Dogmatica Ortodoxa ne invata ca iubirea omeneasca este o palida umbra a iubirii divine!
1. Cat despre cele ce mi-ați scris, bine este pentru om sa nu se atinga de femeie.
2. Dar din cauza desfranarii, fiecare sa-și aiba femeia sa și fiecare femeie sa-și aiba barbatul sau.
3.
Barbatul sa-i dea femeii iubirea datorata, asemenea și femeia barbatului.
4.
Femeia nu este stapana pe trupul sau, ci barbatul; asemenea nici barbatul nu este stapan pe trupul sau, ci femeia.
5.
Sa nu va lipsiți unul de altul, decat cu buna invoiala[/b] pentru un timp, ca sa va indeletniciți cu postul și cu rugaciunea, și iarași sa fiți impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre.
6.
Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o porunca.
(I Corinteni, 7: 1-6)