View Single Post
Vechi 09.05.2008, 09:50:24
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Draga Mirela ,
In America unde mergi tu la biserica poarta multe femei capul acoperit?
Daca nu ,e normal sa te simti stanjenita daca ai purta.
Sf.Maria Egipteanca nu avea haine sa se imbrace ,de unde sa mai poarte si capul acoperit ,desi pe vremea aceea in Orient cam toate femeile purtau ceva pe cap ,fiind foarte cald.
Ea i-a cerut cuv.Zosima o haina ,ea a stat vreo 40 ani in pustie si hainele i s-au rupt.
E adevarat ,sunt femei care poarta batic pe cap si o fac pe moralistele ,se uita cine a mai venit la biserica etc.Dar ele se considera drepte in fata lui Dumnezeu ,ele cred ca stau bine cum s-ar zice desi se afla in mare inselare.
Dar sunt si foarte multe crestine foarte evlavioase ,femei foarte atasate de viata duhovniceasca ,merg in pelerinaje ,le place la biserica.
Si astea poarta batic.
Pe cine sa judecam?
Fiecare e liber sa faca ce vrea ,dar pierzand traditiile si mergand pe linia "modernista" se poate ajunge f.usor la o viziune ecumenista asupra bisericii.
Mie mi-a povestit o doamna care a fost la Invierea Domnului la SF.Mormant ca cineva i-a atras atentia la venirea sf.lumini ca nu avea capul acoperit ,ii cazuse esarfa de pe cap.Acela era un arab ortodox.
Eu cativa ani buni nu am purtat nimic pe cap ,apoi am pus de rusine ,dar nu ma simteam bine ,parca ceva nu era in regula.Acum ma simt jenata daca nu am batic la mine.
Reply With Quote